4.6 C
Belgrade
29. Novembra 2022.
Nekategorisano Politika

SKUPŠTINA GORI NAKON OVOG GOVORA: Naprednjaci demolirani, EVO ŠTA SE DESILO (VIDEO)

Predsedavajući Vladeta Janković odgovorio je na kritike poslanika SNS- Aleksandra Mirkovića na njegov jučerašnji govor, navodeći da je juče “govorio istinu” i dodao da mu je “žao ako to boli poslanika Mirkovića”.

Video pogledajte OVDE.

„Gospodine Mirkoviću, ja sam slobodan čovek, slobodno izabrani narodni poslanik, ovo je slobodna govornica“, rekao je Janković i nastavio:

„Ja sam se pre svog nastupa konsultovao sa stručnim službama i rekao sam istinu, ako Vas istina boli mogu samo da Vam kažem žao mi je.“

Podsetimo, najstariji narodni poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije Vladeta Janković juče se na sednici obratio narodnim poslanicima i izjavio da bi se u bilo kojoj zemlji gde deset godina nema poštenih izbora u pitanje doveo legitimitet ne samo samo zakonodavne, već i ostalih grana vlasti.

“Srbija lišena poštenih izbora ne može biti srećna i poštovana zemlja. Poštenih izbora neće i ne može biti dokle god svaki i najudaljeniji građanin Srbije ne bude mogao da na Dnevniku RTS-a svaki dan vidi šta govori i čini vlast, ali i oni koji nisu na vlasti. Poštenih izbora nema i ne može biti dokle god ima pritisaka, potkupljivanja i nasilja, dokle god se nacionalni medijski prostor ne učini dostupnim svima, dokle god izborne komisije budu čekale da umesto njih odluče vladajući političari, dokle god volja i hir jednog čoveka budu iznad Ustava Srbije”, dodoa je još Janković.

Šta je sve Janković rekao juče čitajte u posebnoj vesti.

blogu portala Nova.rs uživo pratite sednicu Skupštine Srbije na kojoj se bira novi predsednik parlamenta.

Pročitajte

Ko je bivši poslanik SNS koji je preminuo? Odskakao od prosečnog naprednjaka, vlast nazivao populističkom

Urednik

VUČIĆ GA HTEO ZA PREMIJERA: Nisu stranci dozvolili zbog skandala, SADA VODI OVE TAJNE POSLOVE I UNIŠTAVA SRBIJU

Urednik

VUČIĆ PREKO NJIH UDARA NA RUSIJU: Otkriven podli plan, EVO KAKO SU RASKRINKANI (VIDEO)

Urednik