5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Politika

ŠOK: Evo kako je Vučić upozorio svoje saradnike, OVO JE OZBILJNA PRETNJA

Aleksandar Vučić je danas pojasnio Miloradu Dodiku stavove Kristijana Šmita, odnosno zemalja zapada i upozorio ga da se ne igra vatrom. Nakon britanskih sankcija, možemo očekivati sankcije Njemačke i Holandije i još radikalnije poteze OHR-a. Naravno, svi bi to da izbjegnu ali to sada zavisi od Dodika – komentariše za Danas Srđan Puhalo, analitičar i socijalni psiholog iz Banjaluke.

Nakon prekjučerašnjeg sastanka najpre sa Visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini, samo dan posle primene Bonskih ovlašćenja u toj državi, a potom i današnjeg susreta sa članom Predsedništva BiH i liderom bosansko-hercegovačkog entiteta Republike Srpske, Miloradom Dodikom, predsednik Sbije je saopštio da su veze Srbije i RS nikad jače, osudivši poteze Kristijana Šmita.

Činjenica je, međutim, da se poslednjih dana, od stupanja na dužnost Kristijana Šmita odigravaju događaji, koji se u stručnoj javnosti tumače kao odlučnost EU i Sjedinjenih Američkih Država, da konačno završi “posao u Bosni”, odnosno spreči secesionističke namere izražene u politici lidera RS.

Tumači se i da je Aleksandar Vučić ključna politička figura koja bi mogla tome da doprinese.

– Meni je posebno zanačajno pisanje tabloida u Srbiji koji govore o kriminalu Dodika i mislim da je to poruka da mora paziti šta radi i kako se ponaša – ističe sagovornik Danasa.

Kako dodaje, teško je reći da li Vučić ima kontrolu nad Dodikom, ali u ovom trenutku, kada su prošli izbori u Srbiji, Dodiku cijena pada, odnosno za dve ili četiri godine Vučić ce naći opet svoga Srbina iz RS za patriotsku priču. Na kraju krajeva, svi mu se nude. Dodik je oživio OHR, ali mislim da Šmit ne želi spektakl već da završi posao – smatra Srđan Puhalo.

Završen posao u Bosni, zaključuje Srđan Puhalo, značilo bi “definitivno i bezpogovorno okretanje BiH zapadu, tj. ulazak u EU i NATO”.

Izvor: Danas

 

Pročitajte

VUČIĆ GA POSTAVLJA ZA PREMIJERA: Pogledajte njegove tajne, OVO JE STRAŠNO – MNOGI ĆE SE ZGROZITI

Urednik

NAPREDNJACI NAPRAVILI RASULO U SKUPŠTINI: Katastrofa koju niko nije očekivao, OVO NI VUČIĆ NE KONTROLIŠE

Urednik

Nemački poslanik: Vučić je upao u sopstvenu zamku, EVO ZAŠTO ĆE SADA PASTI S VLASTI

Urednik