5.3 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

ŠOK: Ovaj čovek preuzima SNS od Vučića – dobio podršku stranaca, SVI ĆE ZBOG NJEGA NAPUSTITI SNS

Susret cincarskog potomka Nikole Pašića, popularnog “Mister Bina” Marka Đurića sa dementnim pedofilom predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, kao i pohvale Kristofera Hila, mogu se tumačiti i kao „podrška Zapada“ lično Đuriću i to za neke bitnije funkcije u samoj Srbiji.

Za Đurića možda i najbitniji ishod ovog sastanka je onaj koji bi mogao da se desi na unutrašnje-političkom ili stranačkom planu.

U domaćoj javnosti Đurić je već pomenut kao viđen za mesto predsednika Srpske napredne stranke, odnosno figure od najvećeg poverenja Vučića koja će njega „formalno“ zameniti a ostaviti prostora da prvi čovek države i dalje „povlači“ konce u partiji, nakon što se sa te funkcije Vučić povuče, kao što je to najavio više puta na ulasku u drugi predsednički mandat.

Druga mogućnost, odnosno nagrada za Đurića, kako kažu nezvanično izvori Danasa, je ulazak u uži krug kandidata za mandatara nove Vlade Srbije, u konkurenciji sa ministrom finansija Sinišom Malim, za koga se u pojedinim bankarskim krugovima priča da je već odabran za tu funkciju, ali i sa druge, strane – one proruske sa Ivicom Dačićem čije se ime pominje poslednjih dana najglasnije u kontekstu premijerske fotelje zbog izbornoj uspeha i težine koalicionih pregovora između SNS i SPS.

U tom triu, Đurić bi čak mogao da odnese prevagu, ukoliko predsednik SNS i Srbije „Vučić donese odluku da u daljem razvoju geopolitičke situacije treba da intenzivira saradnju sa Zapadom. Tu će mu Đurić biti najdragoceniji“, navode izvori Danasa.

Izvor: Srbin.info

Pročitajte

VULIN S OVIM ČOVEKOM UHAPSIO STRANOG POLITIČARA U BEOGRADU: Evo kako su napravili

Urednik

Brnabić u Berlinu javno priznala Kosovo kao nezavisnu državu

Urednik

VUČIĆA ČEKA SCENARIO IZ PAKLA: Drhti pred ovakvim razvojem situacije, SADA DOBIJA JOŠ JAČI UDARAC

Urednik