11.6 C
Belgrade
21. Marta 2023.
Srbija

ŠOK: Pregovori da se legalizuje droga u Srbiji, EVO S KIM JE KOLUVIJA VODI RAZGOVOR

Predrag Koluvija, kom se sudi zbog poljoprivrednog gazdinstva na kome je u novembru 2019. godine zaplenjeno 4,5 tone marihuane, o poslovima sa industrijskom konopljom pregovarao je državnim skretarom Ministarstva unutrašnjih poslova Milosavom Miličkovićem, tvrdio je na saslušanju Nebojša Đurđević. Miličković je široj javnosti postao poznat kao sekretar blizak Nebojši Stefanoviću i jedan od retkih iz perioda Stefanovićevog kadriranja koji je ostao na istoj funkciji i nakon njegovog odlaska iz MUP.

Uloga Đurđevića, inače bivšeg novinara na televiziji Studio B, na poljoprivrednom imanju „Jovanjica“ bio je marketing, a kako je sam ispričao, bio je jedan od onih koji su imali aplikaciju Razgovor instaliranu na svoj telefon. Na pitanje branioca da li je sa prvooptuženim Koluvijom posećivao policiju, a u vezi sa poslovanjem „Jovanjice“, Đurđević je odgovorio potvrdno.

„Sa Koluvijom sam 2016. godine bio u MUP-u na sastanku sa državnim sektretarom Miličkovićem (Milisav prim. aut.) koga sam poznavao od pre zbog svog novinarskog posla. Koluvija je hteo da proizvodi industrijsku konoplju i želeo je da obezbedi sve neophodne uslove za to. Miličković je rekao da napišemo zahtev MUP-u u kome bi tražili sve neophodne uslove za proizvodnju industrijske konoplje“, rekao je Đurđević, a preneo BIRN.

Kako je ranije objavljeno, taj sastanak se odigrao u zgradi SIV-a (Palata Srbija).

Miličković je, kako je objavio „Istinomer“ ranije, osnivač Srpske napredne stranke, član predsedništva, član Glavnog odbora i potpredsednik beoradskog odbora. Izabran je za člana Predsedništva SNS na prvoj izbornoj skupštini 2009. godine, a za potpredsednika beogradskog odbora 2011. godine. Od osnivanja stranke 2008. godine predsednik je Opštinskog odbora SNS u Rakovici.

Za narodnog poslanika i odbornika u Skupštini grada Beograda biran je u više navrata. Posle izbora 2012. godine izabran je za predsednika Gradske opštine Rakovica. Na toj funkciji bio je do maja 2014, kada je postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

U to vreme, na čelu ministarstva nalazio se Nebojša Stefanović, aktuelni ministar odbrane, a Miličković je do nedavno smatran jednim od njegovih najbližih saradnika. Njegovo ime našlo se na ne tako bogatom spisku onih koji su ostali u Ministarstvu unutrašnjih poslova nakon Stefanovićevog odlaska, a mediji su pisali da je svojevremeno, nakon što je Stefanović odbačen od strane svojih stranačkih saboraca, brisao zajedničke fotografije sa doskorašnjim saradnikom.

Koluvijina advokatica predložila ga je ranije kao svedoka Milosava Miličkovića ali po svemu sudeći do njegovog ulaska u sudnicu nikada nije došlo.

Nevolje u „raju“

Kako je ranije pisao naš portal, prvi beogradski odbor SNS-a koji je izglasao nepoverenje Nebojši Stefanoviću bio je odbor u Rakovici.

„Opštinski odbor deli ocenu članstva da predsednik Gradskog odbora SNS Beograd Nebojša Stefanović već duže vreme ne obavlja dobro svoju stranačku funkciju i da je usled brojnih afera, a pre svega afere prisluškivanja ugrožena bezbednosti predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice“, naveli su u saopštenju tada.

Dodali su da je Opštinski odbor SNS Rakovica duboko razočaran i lošim radom Nebojše Stefanovića na mestu predsednika Gradskog odbora SNS Beograd.

„Stefanoviću između ostalog članstvo zamera zapostavljanje rada na terenu, izostavljanje razgovora sa članstvom, lošu komunikaciju sa građanima i neispunjavanje datih obećanja“, navode.

Izvor: Info klix

Pročitajte

SPREMA SE VELIKI PROTEST: Američka kompanija bi da kopa litijum u Jadru

Urednik

GRČIĆ NAKON ŠTO JE UNIŠTIO EPS DOBIO NAJVAŽNIJE MESTO U SRBIJI: Vučić ga postavio na ovo mesto, NAROD BESAN

Urednik

Ko je navijač koji je Dijanu koštao fotelje u MUP: Evo šta je radio u MUP-u, VEZA KRIMINALA I VRHA VLASTI

Urednik