10 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

ŠOK UDAR DAČIĆA: Ovo niko nije očekivao od njega, PROMENIO ODMAH PLOČU – UDARAC KOJI ĆE BOLETI

“Srbija je spremna da nastavi reforme kako bi postala deo Evropske unije”, rekao je Ivica Dačić predstavnicima Bundestaga, dok je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Kristoferu Hilu poručio da otvorena pitanja u dijalogu Beograda i Prištine treba da se rešavaju pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Dačić se u sredu sastao prvo sa ambasadorom Kristoferom Hilom, a potom i sa grupom savetnika nemačkih poslanika Bundestaga u Evropskoj uniji, i oba puta razgovarao o unapređenju odnosa sa zapadnim delom sveta.

U razgovoru sa savetnicima poslanika Bundestaga Dačić je rekao da članstvo Srbije u Evropskoj uniji ostaje spoljnopolitički prioritet Srbije, te da je Srbija spremna da nastavi proces neophodnih reformi.

U saopštenju iz kabineta predsednika Skupštine piše da je Dačić izrazio nadu da će dobri odnosi Srbije i SAD biti dodatno unapređeni, a da je ambasador Hil istakao da “postoji veliki potencijal za privredni razvoj regiona”, te da “u tom smislu treba raditi na boljoj promociji i privlačenju američkih investitora”.

Sa predstavnicima Bundestaga razmenjivana su iskustva dve skupštine, nakon čega su gosti iz Nemačke ocenili da je poseta korisna za bolje upoznavanje sa potrebama i prioritetima regiona.

Evropa će i u četvrtak biti na dnevnom redu naših političara. U Beograd dolazi nemačka ministarka odbrane Kristina Lambreht, zbog sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

MEMEDOVIĆ OČITAO LEKCIJU VUČIĆU: Rekao ono što niko ne sme, ISKRA KOJA ĆE SE PAMTITI

Urednik

SUKOB VUČIĆA I ŠAPIĆA OČIGLEDAN: Krenuo veliki sukob, EVO ŠTA JE RAZLOG

Urednik

ŠAPIĆ ĆE ZA OVO ODGOVARATI: Evo šta je uradio, VUČIĆ BESAN GA IZBACUJE IZ SNS

Urednik