0.7 C
Belgrade
29. Januara 2023.
Politika

ŠOKANTNA OPTUŽBA ZA NOVOG PREMIJERA SRBIJE: Evo šta je uradio, DA LI JE MOGUĆE DA ĆE OVAKAV ČOVEK BITI PREMIJER?

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković naveo je da je kontroverzni biznismen Marko Bosanac Boske član SNS i lični prijatelj gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. On tvrdi da je, zahvaljujući bliskom odnosu sa Vučevićem, firma Montrom, za koju navodi da je u vlasništvu Marka Bosanca, angažovana od strane uprave grada i javnih komulanih preduzeća u poslovima čija se vrednost meri sa preko 1.500.000.000 dinara.

Novaković se oglasio povodom informacije koju je javnosti prezentovao nedeljnik NIN, a koje se tiču bliskih veza bivšeg načelnika PU za Novi Sad Slobodana Mališića i kontroverznog biznismena Zvonka Veselinovića, kao i koruptivnog ugovora kojim načelnikovog sina stipendira firma Marka Bosanca Bosketa.

„Kriminalnom scenom Novog Sada od dolaska SNS na vlast upravlja i orkestrira Zvonko Veselinović. Marko Bosanac Boske je njegova desna ruka i ključan saradnik. Pranje novca i kupovina glasova su u Novom Sadu nezamislivi bez ličnog učešća Marka Bosanca Bosketa. Činjenica da je firma Marka Bosanca Bosketa stipendirala sina načelnika PU za Novi Sad Slobodana Malešića, nikog u Novom Sadu nije iznenadila. Sada je potpuno jasno zašto krivična prijava, koja je podneta protiv M. B. Bosketa za nasilničko ponašanje na građanskim protestima od 04.12.2021 godine, protiv angažovanja Rio Tinta – skuplja prašinu u fiokama novosadskog tužilaštva i policije“, ističe Novaković u svom saopštenju.

On navodi da je krivična prijava podneta 08.12.2021 godine, sa snimkom incidenta, na kom se jasno vidi da Marko Bosanac Boske šakom udara jednog od demonstranata, a potom beži sa protesta.

“Očito je da policija i tužilaštvo imaju nalog da ne postupaju profesionalno u ovom predmetu. Kao što “svi putevi vode u Rim”, tako u Novom Sadu sve kriminalne aktivnosti vode prema Milošu Vučeviću. Protivno činjenici, da je poslovna aktivnost Zvonka Veselinovića na udaru finansijskih sankcija međunarodne zajednice, njegova firma Granit Peščar iz Ljiga izvodi radove popločavanja starog gradskog jezgra. Reč je opovršini od 6,8 hektara, pri čemu je procenjena vrednost radova oko 10 miliona evra! Za toliko će Veselinović biti bogatiji, a novosadski budžet siromašniji. Obaveza države je da nijedan budžetski dinar ne završi na računu Veselinovićevih firmi, a ne da dodatno ekonomski snaže čoveka, koji predvodi najveću kriminalnu organizaciju u ovom delu Evrope”, naglašava Novaković

On kaže da se postavlja pitanje  ko uopšte ima profesionalni integritet i znanje da istraži sve marifetluke u Novom Sadu.

“Sadašnji načelnik PU za Novi Sad Goran Radonjić je bio prvi operativac u vreme Malešića. Teško da mu pobrojane činjenice nisu poznate. Nažalost u Novom Sadu vlada kriminalni promiskuitet, koji čine vrhovi lokalne vlasti, policije, BIA, tužilaštva i biznisa. Svetla su pogešena i svi sa svima mogu”, istakao je Novaković.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆ ŠOKIRAO SRBIJU GOVOROM: Evo šta znači ovaj govor, MNOGO DUBLJU POZADINU IMA – OVO JE JASAN ZNAK

Urednik

VUČIĆ PREKO MEGAFONA PLAŠI NAROD: Poručio da Srbiji preti rat, EVO KOGA SU NAVELI KAO OPASNOST I ŠTA SE MENJA ZBOG TOGA

Urednik

NOVINAR RTS RAZBIO VUČIĆA: Ovako ga niko u emisiji nije uništio do sada, OVAJ VIDEO TO DOKAZUJE

Urednik