5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

ŠOKANTNE SLIKE: Isplivale slike sa sednice SNS – OVO POKAZUJE KAKVO JE STANJE U STRANCI

Visoki funkcioneri vladajuće Srpske napredne stranke mirno stoje i slušaju govor svog šefa.

Fotografije pogledajte OVDE.

Fotografije na kojima su funkcioneri SNS, ministri i kandidati za premijera, mirno stoje sa strane dok šef njihove stranke Aleksandar Vuči „drži slovo“ pred medijima slikovito opisuju odnose unutar ove partije: Reč ima samo on, njegova se samo računa, a oni – oni moraju da čekaju sa strane i da se nadaju dobrom raspoloženju predsednika.

Možda su Ana Brnabić i Miloš Vučević došli na sednicu Predsedništva SNS u sredu sa uverenjem da će baš tog dana dočekati dobre vesti i da će ih šef nagraditi, međutim usledio je hladan tuš – odluka je odložena za 48 sati.

Posle dva dana, izbor je pao na aktuelnu premijerku, a kako je to predsednik obrazložio pročitajte u posebnom tekstu.

I ne, nije pogrešno reći da je SNS Srbija u malom, kao što nije greška tvrditi da sve važne odluke u zemlji zavise od jednog čoveka. Nekad se te odluke nekome dopadnu, a nekada ne. Nekada su bliski saradnici u stanju da sakriju svoje emocije, a nekada baš i nisu:

Na fotografiji, pored Vučićevog stola stoje Ana Brnabić, aktuelna premijerka Srbije i mandatarka za sastav nove Vlade Srbije, Siniša Mali, nesuđeni kandidat za premijera kojem je Vučić rekao da “mora još da se dokazuje”, i aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Svi oni pažljivo čekaju da im šef odredi koju će ulogu imati u narednom periodu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da će Ana Branbić biti mandatarka za za sastav nove Vlade Srbije.

“Ana neće biti četiri godine predsednik vlade, taj mandat Vlade neće trajati kraće. Doći će do premena u Vladi u 2024. godine, ali je veoma važno da ona ostane predsednik vlade da bismo mogli da nastavimo da radimo na rešavanju prebolema za jesen i zimu ove godine. Veoma je važno da to radi neko ko je iskusan i koga imam veliko poverenje. Miloš Vučević će biti veoma važan činilac u novoj vladi, biće potpredsednik vlade svakako. Što se tiče Ivice Dačića, moram da kažem da će on imati značajnu ulogu i funkciju u državnom aparatu. I to ukazuje poverenje koje imam u njih troje. Dačić, pored važnog ministarskog mesta, mesta potpredsednika Vlade Srbije imaće i funkciju koordinatora službi bezbednosti. To je ono što već sad mogu da vam otkrijem. I naravno, Siniša Mali, biće potpredsednik Vlade Srbije“, naglasio je on.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆ JUČE POKUŠAO DA SKLONI PAŽNJU OD OVOGA: Napravio veliku izdaju, OVO JE MALO KO PRIMETIO (VIDEO)

Urednik

KAKVA TUČA U SNS: Pogledajte s kim je u fajtu Zorana Mihajlović, FOTOGRAFIJE KOJE SVE OTKRIVAJU

Urednik

VUČIĆEVA NOĆNA MORA SE OSTVARILA: Od naroda dobio šamar koji nije očekivao, EVO ŠTA SE DESILO

Urednik