2.4 C
Belgrade
18. Marta 2023.
Društvo

ŠOKANTNO: Belivuk otkrio nove informacije protiv Vučića, OVO ĆE POTRESTI SRBIJU

Dok tužilaštvo prikuplja dokaze za nove zločine Belivukovog klana, a suđenje se odlaže, ni svedočenje svedoka saradnika i optuženog Nikole Spasojevića koji je govorio o svojim saznanjima o novim likvidacijama ne daje odgovor na ključna pitanja – ko je davao logističku podršku i političku zaštitu kriminalcima.

Sudski postupak protiv grupe Veljka Belivuka se odlaže, dok tužilaštvo i dalje prikuplja dokaze za zločine koji do sada nisu obuhvaćeni optužnicom. Međutim, ne ispituje se povezanost ove grupe sa pojedincima iz institucija i optužnica je i dalje ograničena samo na period od 2019. protiv grupe koja je očito imala i političku zaštitu.

To se ne menja ni sa novim svedokom saradnikom i optuženim Nikolom Spasojevićem, koji je govorio o svojim saznanjima o ubistvima Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, što nije obuhvaćeno optužnicom. Spasojević je u iskazu pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, u koji je NIN imao uvid, opisao detaljno svoja saznanja o ova dva ubistva.

Povodom ubistva Nikole Mitića rekao je da ga je preko Skaj aplikacije pozvao Belivuk da hitno dođe u prostorije Partizanovog stadiona koje je ova grupa koristila. Belivuk je, prema rečima Spasojevića, tražio da se prekreče kancelarije jer su nekog prebili pa su ostali tragovi krvi.

U Skaj aplikaciji, koju su otkrile francuske službe, nalaze se fotografije vezanog Mihajlovića dok je živ, kao i fotografije nakon što je ubijen i nakon što je spaljeno telo.

Sanja Mihajlović, majka ubijenog Gorana, za NIN od 15. jula 2021. je ispričala kako je tražila da sazna šta se desilo sa njenim sinom i da joj u policiji nisu rekli da to ima veze sa Belivukom već je to saznala gledajući televiziju.

Rodbina ubijenih mladića protestovala je kada je bilo najavljeno da će se na televizijama sa nacionalnim frekvencijama emitovati fotografije masakriranih tela. I pored njihovog protesta emitovanje je trajalo danima.

Izvor:N1

Pročitajte

OD NJEGA I VUČIĆ DRHTI: Evo ko je Vučko, POVEZAN S NAJMOĆNIJIM LJUDIMA – EVO ŠTA RADI

Urednik

ORBAN SKLOPIO DOGOVOR S RUSIJOM PREKO SRBIJE: Evo šta to znači za nas

Urednik

LEKAR KOJI JE RADIO OBDUKCIJU NA LJUBAVNICI MITROVIĆA ŠOKIRAO: Evo ko je sve zvao da urgira, JEDNA TETOVAŽA SVE GOVORI

Urednik