6 C
Belgrade
20. Marta 2023.
Srbija

ŠOKIRAO IZJAVOM U SUDU: Rekao da je ovo Vulinov bunker i da ovde proizvodi drogu, BELIVUK OTKRIO DOKAZE ZBOG KOJIH JE U SRBIJI HAOS

Pripremno ročište protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih okrivljenih nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a okrivljeni su se tom prilikom izjašnjavali o dokazima Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK). Jedan od vođa krimi-grupe, Miljković, izneo je niz optužbi na račun ministra policije Aleksandra Vulina.

Vulina je najpre pomenuo Belivuk, rekavši da je mašina za mlevenje mesa, a u kojoj su prema tvrdnjama tužilaštva okrivljeni mleli žrtve, naknadno doneta u vikendicu u Ritopeku.

„Mašina je tri do četiri puta veća od dimenzija vrata te prostorije gde tužilac tvrdi da je ona pronađena. Ne može da prođe kroz taj otvor i tu nije pronađena nego je doneta. DNK je mogao da donese bilo ko i da podmetne. Danima su se tamo šetkali forenzičari i ministar Vulin se slikao. Zato tražim da sud pribavi predmet poznat kao „ubistvo na šinama“, pa da vidite šta se tamo radilo sa DNK tragovima. Zamislite šta se tek u ovom slučaju radi“, rekao je Belivuk.

Potom je i Miljković izneo niz nelogičnih izjava, ponovo na račun Vulina.

“Bunker je Vulinov, on je tu uzgajao marihuanu, kao što je to radio u “Jovanjici”. On je napunio mašinu DNK tragovima. I pronađeno oružje je Vulinovo, pa predlažemo da bude svedok i da imamo suočenje ovde”, rekao je Miljković.

Zasad nije poznato o kom se bunkeru radi i da li je reč o onome na Partizanom stadionu, koji su okrivljeni koristili kao “bazu”. Sa druge strane, nije najjasnije ni kako je tamo bilo moguće uzgajanje opojne droge.

Sem pomenutih optužbi, Belivuk i Miljković su izneli i niz drugih, o kojima je naš portal ekskluzivno pisao.

Podsetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je u velikoj akciji MUP i BIA februara prošle godine.

Optužnica je podignuta protiv Belivuka, Miljkovića, Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Đurića, Nemanje Lakićevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejića, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Đorđevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Oni su okrivljeni da su u periodu od početka 2019. do 4.2.2021. godine organizavali kriminalnu grupu, pod paravanom navijačke grupe “Principi”. Grupa je delovala po navodima i uputstvima vođa ove OKG, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odnosno, gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet.

Naloge su prenosili preko aplikacije “Sky”. Aplikaciju su koristili pod kodnim imenima Belivuk – Soprano, Miljković – Leon i Kratos, Lalić – Bari, Budimir Marko – Katona, Budimir Miloš – Ares, Draganić – Brale i Boske, Janković – Hel, Đurić – Tajson, Spasojević – Topalović, Tešić – Fleš, Hrvatin – Anakin i Leo Luka, Lakićević – Džeri, Stefanović – BMW, Grek – Ragnarot, Dimitrijević – Šeprtlja, Ivanonski – Engri, Karapandžić – Salvatore, Vučeljić – Struja, Andrić – Disenador, Stošić – Riven.

Krivična dela činili su u Ritopeku, ulica Livadice 3, u posebnoj prostoriji koju su nazvali „klanica“, u kojoj su instalirali industrijsku mašinu za mlevenje mesa, kojom su mleli tela ubijenih. U toj prostoriji su pod i zidove prekrili najlonom, a nakon ubistava su prostoriju i mašinu čistili hemijskim sredstvima kako bi sprali dokaze, odnosno biološke tragove.

Novom optužnicom, ova kriminalna grupa tereti se za još dva ubistva – likvidacije Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

NAPREDNJACI UDARILI NA SELJAKE: Napravili strašan potez, ODGOVOR SELJAKA IH MOŽE SRUŠITI S VLASTI

Urednik

ŠOKANTNA ISPOVEST ŽENE KOJA SADA PATI ZBOG SNS I VUČIĆA: Idem na vantelesnu, a dobiću otkaz

Urednik

Belivuk objavio nove dokaze o Vučiću i Vulinu, DOKAZI KOJI SU NAPRAVILI ZEMLJOTRES

Urednik