1.8 C
Belgrade
26. Novembra 2022.
Srbija

SRAMAN NAPAD VUČIĆA NA RUSIJU: Putina izvređao kao niko do sad, SADA MU SLEDI OSVETA

Hrvatski portal Jutarnji.hr na udarnom mestu na svom sajtu danas je objavio tekst o prorežimskim tabloidima u Srbiji i naslovnim stranama novina koje su u prodaju puštene dan nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da su Donjecka Narodna Republika i Luganska Narodna Republika postale nezavisne na osnovu presedana Međunarodnog suda pravde prilikom odlučivanja o nezavisnosti Kosova.

Kako su pisali pojedini mediji, Vučić će se javnosti obratiti u petak ili subotu, a tom prilikom baviće se komentarisanjem izjave ruskog predsednika, a očekuje se i da govori o isporuci ruskog plina Srbiji.

S druge strane, današnja izdanja tabloida koji su pod kontrolom Vučićevog režima, nedvosmisleno su šokirani i zgroženi Putinovom izjavom.

Tako je jedan od naslova “Svetski sukob preko naših leđa: Putin igra na Kosovo”, propraćen konstatacijom da se “Putin pozvao na presudu Međunarodnog suda pravde iz 2009. godine, a koja je donsesna zaslugom Vuka Jeremića”, koji pokazuje da provladini mediji ne propuštaju priliku da se samo još jednom u nizu obračunaju sa političkim protivnicima predsednika Vučića.

Samo još neki u nizu naslova koje je Jutarnji izdvojio su: “Da li smo se kao narod previše kleli u ruskog predsjednika: Putin zbog rata zaboravio Srbe i Kosovo”, “Zar ovako braćo Rusi? Putin zabio nož u leđa Srbiji: Trampio Kosovo za Donbas”, “Goli interes: Putin svojom interesom štiti interese u Donjecku i Lugansku, ne vodeći računa o poziciji Srbije na Kosovu” i “Slavlje u Prištini, Zagrebu i Sarajevu zbog Putinove izjave”.

Izvor: nova.rs

Pročitajte

Ruski ambasador zapretio: Šta će se dogoditi ako Srbija uvede sankcije Rusiji

Urednik

MEDIJI POKUŠAVAJU SAKRITI: Pogledajte kakav je haos nastao u Srbiji, OVO MOŽE NAPRAVITI JOŠ VEĆU ŠTETU

Urednik

MAJOR OTKRIVA: Srpska vojska kreće protiv Vučića, EVO KAKO ĆE GA POBEDITI

Urednik