5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Srbija

SRBIJI PRETI EKONOMSKA OPASNOST: Evo šta se dešava, UGROŽENA EGZISTENCIJA I RADNA MESTA VELIKOG BROJA LJUDI

Biznismen i predsednik ITM Sistema Toplica Spasojević rekao je da je definitivno prošle vreme jeftine energije, te da bi zbog najava oko poskupljenja cena struje za privrednike od čak 70 odsto, posledice mogle da budu poskupljenje proizvoda, ali i zaustavljanje proizvodnje.

Spasojević je u izjavi za Nova.rs prokomentarisao navode Demostata da će u julu i avgustu cena struje poskupeti 30 odsto za domaćinstva, a za privredu do čak 70 odsto.

„Možda su ovakvi navodi preterani, ali i pitanje je kolika bi bila ta vrednost. Ako posmatramo u odnosu na sadašnju cenu od 75 evra po megavatsatu, to je oko 120 evra, što je poprilično velika cena. Proizvodna cena je između 20-30 evra, a da je prodaju po 120 to je zaista mnogo“, istakao je on.

Naš sagovornik naglašava da je od velikog značaja šta će druge zemlje Evrope uraditi.

“Ako se u svim zemljama Evrope, poput Nemačke, Austrije i drugih poveća cena, onda postoje određene indicije da će se to desiti kod nas. Nije nezamislivo da Srbija otprati te trendove. Naglašavam, nije nemoguće da se dostigne ovaj nivo cena. Ne smemo mi prvi da iskačemo sa nekom cenom i odlukom, kada imamo druge konkurente”, podvukao je on i dodao:

“Vreme jeftine energije je prošlo, to je od suštinskog značaja. Struja neće biti jeftina, a biće i problema – sigurno će se zaustaviti i proizvodnja, a poskupeće i proizvodi”, istakao je privrednik i biznismen.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

BEOGRAD BLOKIRAN: Veliki protest koji nisu uspeli sprečiti, POLICIJA NEMOĆNA PRED RADNICIMA (VIDEO)

Urednik

ŠAPIĆA PREVARIO VUČIĆ: Iskoristio ga, A SADA MU SPREMIO STRAŠAN SCENARIO

Urednik

EVO KAKAV HAOS ČEKA GRAĐANE OD 1. OKTOBRA: Ovo je katastrofa, SVI ISPAŠTAMO GREŠKU VLASTI

Urednik