5.4 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Politika

Šta će danas saopštiti Zorana Mihajlović: Samo su dve opcije za bivšu ministarku, koju će izabrati?

Podsetimo, Zorana Mihajlović je tek juče ujutro, neposredno pre obraćanja predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića, saznala da neće biti ministarka.

Dok jedni smatraju da su je ministarske fotelje koštale izjave o ratu u Ukrajini i ratnim zločinima Rusije, odnosno što je navodno „američki čovek“ u vladi, drugi misle da je ipak kolaps EPS-a glavni problem.

Iako je ministarka Mihajlović u više navrata želela da smeni Milorada Grčića sa mesta direktora EPS-a, upozoravajući da njegova nesposobnost može dovesti do kolapsa, to joj navodno stranka nije dozvoljavala.

Međutim, sada možda plaća ceh što ipak nije iskoristila svoja ministarska ovlašćenja i mimo želje Vučića ipak smenila Grčića, pošto je u javnosti percipirana kao jedan od glavnih krivaca za energetski kolaps u zemlji.

Za Zoranu Mihajlović sada praktično postoje samo dve opcije. Prva je da prihvati ćutke odluku Vučića i pogne glavu, odnosno izjavi da je zadovoljna što će imati vremena da predahne od ministarske funkcije i sačeka neko drugo nameštenje u nekom od javnih preduzeća (najverovatnije EPS ili NIS).

Druga mogućnost je da izjavi da smatra da je odlično radila svoj posao i time dovede u sumnju razloge njene smene. Na taj način bi se verovatno dodatno udaljila od vrha partije i smanjila sebi šanse za neko novo nameštenje, iako bi to verovatno pokušala da uradi napadanjem samo Ane Brnabić uz pohvale Vučića (što je uobičajeni naprednjački stil, kada pokušavaju da se ne zamere lideru, ali imaju mnogo šta protiv njegovih odluka).

Izvor: Danas

Pročitajte

KAKVA TUČA U SNS: Pogledajte s kim je u fajtu Zorana Mihajlović, FOTOGRAFIJE KOJE SVE OTKRIVAJU

Urednik

NIJE VUČIĆ: Evo ko je pravi pobednih ovih izbora, ON JE PONOVO GLAVNI

Urednik

Vučić je iz Moskve dobio vesti koje nije želeo da čuje, evo koje – SADA SIGURNO PADA S VLASTI

Urednik