6.5 C
Belgrade
4. Decembra 2022.
Politika

Šta pokazuje obdukcija Muamera Zukorlića, ŠTA JE RAZLOG SMRTI

Međunarodni stručni tim sastavljen iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Nemačke obavio je juče ekshumaciju i obdukciju potpredsednika Skupštine Srbije, predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) i nekadašnjeg muftije Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) Muamera Zukorlića.

Elma Elfić Zukorlić, supruga iznenada preminulog muftije Zukorlića i generalna menadžerka na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru kazala je za portal Radiosarajevo.ba da od analiza očekuje istinu.

“Zato sam od prvog trenutka, od kada je iznesena sumnja da postoji mogućnost da je Muftija otrovan, zatražila hitnu ekshumaciju i obdukciju”, kazala je Elfić Zukorlić.

Ona se zahvalila Tužilaštvu “što je i ovaj put brzo reagovalo”, te u relativno brzom vremenskom intervalu zakazalo novi termin ekshumacije i pristalo na međunarodne posmatrače.

“Emotivno, za djecu i mene ovo je bio najteži trenutak od Muftijine smrti i sa njime se nosimo samo kroz činjenicu da će se na ovaj način doći do istine i da će orkestriran presing na ovaj dio Muftijine porodice prestati, a nakon čega ćemo tražiti pravdu kroz pravosudne organe”, zaključila je Elfić Zukorlić u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Podsećamo, Zukorlić je posle smrti 6. novembra prošle godine sahranjen u rodnom mestu selu Orlje kod Tutina.

Izvor: Danas

Pročitajte

VULIN LETI IZ VLADE: Sukob s Vučićem se proširio, STRANCI KONAČNU ODLUKU DONELI – SADA IDE IZ SRBIJE

Urednik

OPOZICIONAR RAZBIO NAPREDNJAKA U DUELU: Ovo je bilo jezivo gledati, EVO ZAŠTO NIKO OD NJIH NE SME NA DUEL

Urednik

VUČIĆU NJEGOVI BLISKI OTKAZUJU POSLUŠNOST: Gubi konce, NAKON ŠTO JE OVO VIDEO POBESNEO

Urednik