5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Srbija

STEFANOVIĆ POSTROJIO CELI SNS: Održao im lekciju koju će pamtiti, POGLEDAJTE OD KOGA IMA ZAŠTITU I S KIM SE SASTAO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Vašingtonu sa državnim sekretarom za unutrašnje poslove SAD Kevinom Mekalinenom o unapređenju policijske saradnje dveju zemalјa, navodi se u saopštenju MUP-a.

Stefanović i Mekalinen potpisali su Memorandum o razumevanju između vlada SAD i Srbije o unapređenju saradnje u cilјu sprečavanja putovanja terorista i borbe protiv nezakonitih migracija.

Memorandum će omogućiti bržu razmenu informacija o migrantima, ali i onima koji su povezani sa potencijalnim terorizmom ili kriminalnim aktivnostima.

Dvojica zvaničnika razgovarala su i o jačanju kapaciteta srpske granične policije, kao i konkretnim aktivnostima koje mogu doprineti unapređenju obučenosti policijskih službenika MUP-a Srbije na čemu će se, kako su se saglasili, raditi u narednom periodu.

Ministar Stefanović upoznao je Mekalinena sa konkretnim aktivnostima koje je Srbija preduzela tokom velikog priliva migranata u našu zemlјu 2015. i 2016. godine, istakavši da je uvek postupala humano prema njima.

Stefanović je naglasio da je srpska policija preduzela i mnogobrojne mere u borbi protiv krijumčarenja i trgovine lјudima, imajući u vidu da se tokom migrantske krize ova kriminalna aktivnost značajno povećala.

Američki državni sekretar za unutrašnje poslove Kevin Mekalinen istakao je tokom sastanka da je ovo dobar korak napred u saradnji naših policija, ali i da postoji dosta prostora za njeno unapređenje u narednom periodu.

Takođe, on je pozdravio odlučnost i spremnost Republike Srbije da se bori protiv iregularnih migracija, potencijalnog terorizma i organizovanog kriminala.

Stefanović je na kraju razgovora pozvao Mekalinena da poseti Republiku Srbiju.

Izvor: Glas Amerike

Pročitajte

PUTIN UZDRMAO SRBIJU: Objavio novost direktno vezanu za nas, OVO MENJA SVE IZ KORENA

Urednik

VUČIĆ DOBIO NAJJAČI UDARAC IZ AMERIKE: Evo kako su reagovali na njegov potez, OVO MU NIKADA NEĆE OPROSTITI

Urednik

NAPETO U NOVOM SADU: Uskoro počinje veliki protest, POLICIJA GA POKUŠAVA SPREČITI – SPREMA SE HAOS

Urednik