5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

STIGAO ULTIMATUM IZ NEMAČKE: Vučić sada stavljen uz zid, OVO JE NJEGOV KRAJ – EVO ŠTA TRAŽE DA URADI

Nemačka ministarka inostranih poslova Analena Berbok poručila je Srbiji da, ako želi da se pridruži evropskom bloku, mora da uvede sankcije Rusiji zbog agresije u Ukrajini.

Nakon sastanka ministara inostranih poslova EU, nemačka šefica diplomatije je naglasila da su zemlje Zapadnog Balkana jasno stavile do znanja da „svoju budućnost i bezbednost vide u Evropskoj uniji“, zbog čega „većina njih podržava evropske sankcije“.

– Želela bih da poručim Srbiji, ako želite da postanete članica Evropske unije, što bi Srbija htela, ključno je da podržite i spoljnu politiku Evropske unije i odgovarajuće sankcije – poručila je Berbok, prenosi Slobodna Evropa.

Prethodno je predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer, u čestitki za pobedu na izborima 3. aprila, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću napisao da „Nemačka podržava Srbiju i države Zapadnog Balkana kao pouzdanog partnera, ali da će uvođenje sankcija Rusiji biti značajno za evrointegracije“.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

VUČIĆ PRIZNAO DA UVODI SANKCIJE RUSIJI: Evo šta će dobiti od Amerike za to, SVE DOGOVORIO SA SENATOROM

Urednik

VUČIĆ POKUŠAO DA SPREČI VIDEO: Pogledajte kako je nastao haos u Skupštini, POMENULI ONO ŠTO NISU SMELI – ĐUKA SKOČIO ODMAH DA SPREČI (VIDEO)

Urednik

PENZIONER OČITAO LEKCIJU VUČIĆU: Gladni smo zbog njega, EVO ŠTA GA ČEKA (VIDEO)

Urednik