5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Društvo

ŠTRAJK U ŠKOLAMA: Evo šta su uradili prosvetni radnici, UDAR NA VUČIĆA I BRUTALNA PORUKA

Za razliku od dve prethodne, ovog 1. septembra svi učenici nastavu će imati u učionicama, radiće se po redovnom planu i programu, kao da korone nema.

U prilog tome svedoči i odluka nadležnih da nošenje maski u školskim prostorijama nije obavezno, a škole se vraćaju uobičajenom načinu rada koji, između ostalog, podrazumeva kabinetsku nastavu, ali i mogućnost da se realizuju jesenje ture ekskurzija i drugih đačkih putovanja.

Nova školska godina u svim osnovnim i srednjim školama će početi izvođenjem državne himne „Bože pravde“, a himna će se čuti i u predškolskim ustanovama, tačnije uz nju će početi obavezan pripremni predškolski program koji pohađaju deca u godini pred polazak u pvi razred.

U delu škola, članica Unije sindikata prosvetnih radnika, za prvi radni dan u školskoj 2022/23. godini, najavljeno je da će časovi biti skraćeni na po 30 minuta zbog štrajka koji taj sidnikat organizuje nezadovoljan, pre svega, materijalnim položajem zaposlenih u obrazovanju. Ostala tri reprezentativna sindikata prosvetara neće se pridružiti štrajku.

Izvor: Danas

Pročitajte

STRAŠNO UPOZORENJE SRBIJI: Evo šta nas čeka od 1. novembra – SRBIJI PRETI STRAŠNA KRIZA

Urednik

POLICIJA NEMOĆNA: Beograd blokiran, NE MOŽE SE UĆI NITI IZAĆI IZ GRADA- MEDIJI POKUŠAVAJU SAKRITI

Urednik

HAOS NA SUĐENJU HRKALOVIĆKOJ: Čitane poruke, evo kome je novac tražila a ko je decu psovao – ĐUKU ODBIO SUDIJA

Urednik