1.4 C
Belgrade
18. Marta 2023.
Politika

UDARNA VEST: Dačić razbija SNS sada, EVO ŠTA JE URADIO – NEĆE BITI DEO KOALICIJE

Sociolog Jovo Bakić ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izbornom pobedom pojačao sopstveni legitimitet, navodeći da o njemu misli sve najgore, ali da je napravio veliki uspeh time što je dobio 2,1 milion glasova, odnosno oko 100.000 više nego na prethodnim izborima.

„Džaba sada mojim raznim istomišljenicima zbrajanje procenata i mandata, sadašnjih i prošlih, jer Srpska napredna stranka ne igra nikakvu političku ulogu. Kao i u svakom autoritarnom režimu, za sve se pita jedan čovek, pa onda njegov najuži krug saradnika, od kojih su neki i mafijaši. Ostali su samo dobro plaćeni dekor“, rekao je Bakić za novi broj nedeljnika NIN.

On je ocenio da je Vučić za kratko vreme poslao nekoliko poruka, „prva je Ivici Dačiću da se ne zavarava da ga podrška na predsedničkim izborima na nešto obavezuje“.

“Zato je obraćanje iz štaba Socijalističke partije Srbije ličilo na parastos, a ne na nastup stranke koja je napravila najbolji rezultat u poslednjih deset godina, otkako je u vlasti sa SNS”, naveo je Bakić.

Prema njegovim rečima, “Vučić je dalje rekao da je neodgovorno osvajati glasove na račun putinofilije, u čemu se mogao prepoznati Dačić, ali i krajnja desnica, zbog koje je tobože izuzetno zabrinut, iako ju je sam stvorio”.

“Poručio je i jednim i drugima – ako Rusiji uvedem sankcije i okrenem se ka Zapadu, nećete dobro proći. U slučaju pojedinaca u SPS, to može da znači i zatvor”, naveo je Bakić.

Kako je dodao, “treća poruka bila je pružanje ruke Đilasu – eto, dok se nas dvojca gložimo, drugi nas napadaju i profitiraju”.

“S obzirom na etičke i druge kvalitete Dragana Đilasa i pojedinih oko njega, verujem u moguću koaliciju velikih suparnika. Možda ne sad, ali kad promene u međunarodnim odnosima to dozvole i zatraže”, rekao je Bakić.

Izvor: N1

Pročitajte

BRUKA: Vučić zloupotrebio decu u kampanji

Urednik

KAKVA BRUKA: Ani Brnabić smeta što ljudi žele ostati u Srbiji, EVO KAKO IH JE UVREDILA

Urednik

MEDIJI POKUŠAVAJU SAKRITI: Da li Srbiji preti vanredno stanje zbog ovoga, VELIKI HAOS AKO SE OVO DESI

Urednik