7.5 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Srbija

UDARNA VEST – KOME JE ZASMETAO: Pokreće se postupak protiv Vulina, EVO ŠTA JE URADIO

“Vest da su u zajedničkoj akciji Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Vojne policije uhapšeni pomoćnik vojnog pravobranioca i sudski veštak, koji se sumnjiče da su oštetili Ministarstvo odbrane za 150.000.000 dinara, podsetilo nas je na mnogo veću zloupotrebu i štetu budžetskim sredstvima koju su svesno pričinili administracija i najbliži saradnici tadašnjeg ministra odbrane Aleksandra Vulina”, navodi se u saopštenju Vojnog sindikata Srbije, koje prenosimo u celosti.

“Još u decembru 2019. godine, Vojni sindikat Srbije, pozvao je Republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac, da otvori istragu u Ministarstvu odbrane i utvrdi na koji način je po osnovu tužbi za diskriminaciju vojnih rezervista, iz budžeta ispumpano na desetine miliona evra.

Na jednom od sastanaka u Ministarstvu odbrane, VSS je u januaru 2018. na ovaj problem ukazao tadašnjem Vulinovom sekretaru Zoranu Laziću, sa konkretnim predlogom da se veteranima odgovarajućim aktom prizna da su diskriminisani i tako spreči podnošenje na hiljade tužbi po osnovu kojih su za troškove sudskih postupaka sa računa Ministarstva odbrane isplaćivani milioni evra.

Ovo upozorenje i zahtev za sprečavanje štete budžetskim sredstvima, administracija tadašnjeg ministra odbrane Aleksandra Vulina, potpuno je ignorisala i dok novca za topli obrok i naknade zaposlenima u Vojsci Srbije nije bilo, i dok su se plate pripadnicima vojske isplaćivale sa računa Zavoda za zaštitu odojčadi i dece, svojim nesavesnim odnosom prema državnoj kasi, Vulinova administracija nečinjenjem je omogućila da se milioni evra namenjenih vojsci preliju na račune par advokatskih kancelarija i privatnih izvršitelja.

Zato i ovom prilikom pozivamo nadležnog javnog tužioca da po ovom pitanju pokrene istragu i javnosti pokaže i dokaže da izjave državnih zvaničnika o tome da u kriminalu nema zaštićenih, nisu samo prazne priče”, zaključuje se u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

AMBASADOR AMERIKE PODIGAO PORUKOM SRBIJU NA NOGE: Evo šta je rekao – OVO SE MNOGIMA NEĆE SVIDETI

Urednik

RAT U SNS -EPS UDARIO NA VUČIĆA: Otkrili informacije o njemu, ON PRETI HAPŠENJEM KO NE BUDE SLUŠAO

Urednik

VANREDNO STANJE: Iznenada blokade puteva, VELIKI HAOS – EVO ŠTA SE DEŠAVA

Urednik