5.4 C
Belgrade
30. Marta 2023.
Srbija

UDARNA VEST: Ministar u Vladi Srbije skoro ubio čoveka, POGLEDAJTE JEZIVU ISPOVEST O SLUČAJU PRE DVA DANA

Užičanin Nedeljko Papić, koji se u nedelju ujutru našao na magistralnom putu Užice-Zlatibor na kome se vozilo pod rotacijom zakucalo u „fijat“ u kome je bio L. S. (20), u razgovoru za list Nova ističe da je bilo samo pitanje trenutka kada će vozači crnih automobila marke „audi“ da izazovu udes.

Kako je naš list ranije preneo, prema nezvaničnim informacijama, „audi“ pod rotacijom koji se zakucao u „fijat“, bio je u pratnji ministra policije Aleksandra Vulina. Naš sagovornik Nedeljko Papić u nedelju ujutru se, takođe, našao na magistralnom putu Užice- Zlatibor, kada je video crne „audije“.

„Krenuo sam ka Zlatiboru ali sam stao kod „Lojove kafane“ da povezem prijatelja. Samo što sam izašao sa parkinga na magistralni put, u useku prema petlji našao sam se čudu. Mojom kolovoznom trakom, sa oba točka na mojoj strani kolovoza, u susret su mi munjevitom brzinom išla dva crna „audija“ pod blinkerima. Išao sam sporo, jer sam se tek uključio na kolovoz, možda tek 30-40 kilometara na čas. Znam sam da sam smotao volan desno i bacio se na suvozača, jer sam u tom trenutku mislio da ginem. Da nisam uspeo da se pomerim desno, oni bi me ubili. Moj komentar prijatelju je bio: Ovi ako ovako nastave, neće daleko stići“, priča za Nova.rs Papić.

Bio je u pravu, nešto kasnije je pročitao poruku da je udes na Beloj Zemlji izazvao „audi“ pod rotacijom. Kako kaže, odmah je znao šta se desilo.

„Kada sam pročitao da je udes napravilo vozilo pod pratnjom, znao sam da je to to. Ja sam iskusan vozač, bezbroj puta sam se susreo sa vozilima pod pratnjom, bilo pod blinkerima ili rotacijom ali ovako nešto nisam video ni doživeo. To je bila luda vožnja, obilazili su vozila na njihovoj strani, ni ti vozači nisu stigli da se pomere. Kompletno su bili na mojoj strani, čak ni desnim točkom nisu gazili belu liniju. Ovo je bilo na ivici života, tako da sam se bacio na desnu stranu u strahu da ću biti udaren. Mislim da smo se mimoišli u par centimetara“, dodaje Papić.

Podsetimo, udes na Beloj Zemlji se dogodio u nedelju oko 10:30, kada je vozilo marke „audi“ u vlasništvu MUP-a pod blinkerima, udarilo u automobil marke „fiat“ koje mu je dolazilo u susret. Od siline udarca, na „fiatu“ je otkinut prednji levi točak a vozač, dvadesetogodišnji S.L. je, samo pukom srećom, lakše povređen.

Otac mladića, koji je odmah došao na lice mesta kaže da je u pitanju bilo vozilo iz ministarske pratnje, najverovatnije ministra policije Aleksandra Vulina. Prema njegovim tvrdnjama ministarski „audi“ se kretao minimum 160 kilometara na čas, jer se zaustavilo tek posle 150-200 metara od mesta sudara.

S.L. je, kako kaže otac Dragan Savić, krenuo na trening na Zlatibor. Pokušao je da izbegne sudar i pobegao na krajnju desnu stranu svoje kolovozne trake, ali nije uspeo. Ipak je uspeo da sačuva glavu i izbegne čeoni sudar koji bi ga koštao života.

Policijska uprava Užice, se kasno uveče tog dana oglasila saopštenjem u kome se navodi da je mladić koji je upravljao „fiatom“ imao probnu vozačku dozvolu, da na vozilu nije bilo slova „P“ kao i da je alkotestom utvrđeno da je imao 0,13 promila alkohola u krvi. O vozaču „audija“ nema nikakvih informacija.

Više informacija nismo dobili ni od tužioca Osnovnog tužilaštva u Užicu, koji je bio na uviđaju. Za Nova.rs je rekao da policijski zapisnik još nije sačinjen pa samim tim ni uviđaj. Ni MUP ni tužilaštvo, još uvek se nisu izjasnili o tome kako je do udesa došlo, kojom su se brzinom vozila kretala niti koja su se sve lica nalazila u vozilima. Ko je bio u drugom „audiju“, koji nastavio put ka Beogradu, takođe se niko ne izjašnjava.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

Srbija glasala protiv Rusije u UN – EVO ŠTA JE VUČIĆ TIME URADIO

Urednik

VUČIĆ UNIŠTAVA SVOG KUMA: Život mu pretvorio u pakao zbog sitnice, EVO KAKO MU JE SVE UNIŠTIO

Urednik

SELJACI PRAVE HAOS PO OVOM VREMENU: Sve će biti blokirano, EVO ŠTA JE RAZLOG ZA HAOS

Urednik