5.3 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Srbija

UDARNA VEST: Objavljena prepiska Belivuka i momka Hrkalovićke, VUČIĆ POMENUT KAO GLAVNI ŠEF

Nedeljnik “NIN” u najnovijem broju ekskluzivno otkriva detalje prepiske uhapšenog vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka sa pripadnicima policije, među kojima je nekadašnji glavni koordinator Žandarmerije Nenad Vučković Vučko, koji je proteklih godina dovođen u vezu sa navijačima i dešavanjima na tribinama. Reč je o razgovorima iz izveštaja o izvršenim proverama i sadržaju komunikacije telefona Belivuka u kojima se navodi da “glavni šef sve zna”. Ipak, na koga se aludiralo, nije poznato.

Kako NIN piše, reč je o prepiskama iz Belivukog telefona, koje je policija dostavila tužilaštvu u postupku protiv Dijane Hrkalović. Radi se o komunikaciji preko aplikacije WhatsApp sa pripadnicima policije, BIA, vođama navijača i vlasnicima noćnih klubova.

„Najznačajnija je poruka koju je Belivuku 20. oktobra 2016. poslao tadašnji glavni koordinator Žandarmerije Nenad Vučković Vučko: „Zna ona. Zna šef. Zna glavni šef. Ali nema dana da mi neko pet puta ne kaže od njih da te držim pod kontrolom da ne uradiš ništa. I moraš da se sabereš. Polako“ „, navodi se u porukama između Belivuka i Vučkovića, piše „NIN“.

U istoj prepisci, Vučković dodaje: „Imamo jake pozicije brate. Imaš mene u deset ljudi sam u policiji, a tu sam ti na usluzi non stop i znaju da smo zajedno. Ako smo pametni samo ne može da nas dobije niko na polju tribine i naših poslova.“

U izveštaju, do kojeg je došao NIN, konstatuje se da se „Ona“, „D“ i „Drugarica“, kako pišu Vučković i Belivuk, odnosi na uhapšenu državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović. Međutim, ne piše ko su ti iznad nje, „šef“ i „glavni šef“.

Između ostalog, u izveštaju su date poruke koje su Belivuk i Vučković razmenjivali povodom godišnjice Oluje 5. avgusta 2016. dogovarajući organizovanje skupova i koje će parole nositi.

Belivuk pita za parolu, a Vučković mu odgovara: „Pitaću šefa“, pa kasnije: „Sutra ujutru se viđam sa Nebojšom, pa ću i njemu reći“.

Ipak, u izveštaju se ne navodi ko je „šef“ i ko je Nebojša. Tadašnji ministar policije je Nebojša Stefanović. Na predlog Belivuka „Dogodine u Kninu“, Vučković odgovara: „Dajte nešto interesantnije. I vređajte ustaše slobodno.“

Izvor: NIN

Pročitajte

VUČIĆ IH NAJAVIO KAO SPASIOCE SRBIJE: Evo šta je otkriveno o njegovim investitorima, HILJADE RADNIKA SADA U VELIKOM PROBLEMU

Urednik

OTKRIVENO ŠTA SE DESILO SA ZUKORLIĆEM: Istina je šokantnija nego što ste mislili, EVO ŠTA SE DESILO S NJIM

Urednik

SUD PONIŠTAVA REFERENDUM: Vučić gubi međunarodnu podršku, OVIM UDARCEM JE MATIRAN

Urednik