11.6 C
Belgrade
21. Marta 2023.
Srbija

UDARNA VEST: Prijatelj Belivukove žrtve otkrili ko je ubio Olivera Ivanovića – IMENA POZNATA JAVNOSTI

Boban Bogdanović, koji godinama ima veze sa sportom i prijatelj je ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Puketa, člana klana Veljka Belivuka, za KRIK priča da mu je prijatelj u amanet ostavio istinu o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića. Gligorijević mu je, kaže, ispričao ko je ubio, ko naredio, a ko je organizovao ubistvo Ivanovića. Njegov prijatelj nastradao je 2020. od ruke svojih nekadašnjih saradnika – ubio ga je Belivuk sa članovima klana u kući u Ritopeku, a njegovo telo su iskasapili i na leđima urezali reč “izdaja” jer su otkrili da se okrenuo protiv njih. Bogdanović za KRIK govori i o vezama koje je Gligorijević imao sa Srpskom naprednom strankom i drugim detaljima iz kriminala i sporta.

Bogdanović je radio marketing za Partizan i dobro poznaje navijačku scenu.

„To naše prijateljstvo je doprinelo da ja od njega saznam ko je nalogodavac, a ko izvršilac ubistva Olivera Ivanovića. Nakon ovoga ću se naći u Tužilaštvu i sve ovo ponoviti pred nadležnim organima“, rekao je on.

Atentat na Olivera Ivanovića

“7. mart 2020. godine će mi do kraja života biti urezan u sećanje. Nakon utakmice FK Tekstila, Aleksandar i ja smo seli i razgovarali. On mi je rekao ko su organizatori, ko je nalogodavac a ko ubica Olivera Ivanovića. Olivera Ivanovića je ubio Ljubomir Lainović, to je sin žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića. Čovek koji je organizovao dolazak i logistiku je Milan Radoičić. Onaj koji je naredio je Zvonko Veselinović”, tvrdi Bogdanović.

Aleksandar Gligorijević mu je ispričao i na koji način je saznao ove informacije.

“Rekao mi je: “Ja znam sve vezano za ubistvo Olivera Ivanovića.” Aleksandar mi je rekao da je novac, tih 50.000 evra dobio od Belivuka da se da Ljubomiru za posao koji je završio. Kada mu je dao novac, Lainović se napio i počeo da se hvali i rekao zašto je dobio novac, jer je on taj koji je “izbušio” Olivera Ivanovića. Zvonko Veselinović je preko Belivuka taj novac dao Aleksandru koji je predao Ljubomiru”, tvrdi Bogdanović.

O Gligorijeviću

Sagovornik KRIK se potom osvrnuo na Gligorijevića, koji je jedna od žrtava klana Belivuk.

“Bio je jako ozbiljan kriminalac, ja se time nikada nsiam ponosio i pokušao sam da ga okrenem ka drugoj strani. Bio je buntovan, čovek koji nije dao na sebe. Prvi ozbiljniji kontakti sa kriminalom su mu bili 90ih godina, da bi na kraju bio visokopozicioniran član zemunskog klana. Nakon ubistva Đinđića bio je osuđen na robiju, kada je izašao iz zatvora pridružio se južnoj tribini. Bio je blizak saradnik Saleta Mutavog i vođa Partizana za Vojvodinu. 7. mart – prva utakmica, preuzeo je FK Tekstilac, pozvao me da budem počasni gost, bila je to sjajna utakmica. Nakon te pobede lokalna TV ekipa su napravili kratak intervju sa mnom gde sam ja dao podršku Gligorijeviću i klubu”, ispričao je Bogdanović.

Gligorijević bio SNS aktivista, blizak prijatelj sa Danilom i Andrejem Vučićem

Bogdanović dalje govori s kim je sve Gligorijević bio blizak.

“On je oduvek bio simpatizer Srpske radikalne stranke, njegov idol je bio Vučić. Bio je kivan na Demokratsku stranku, jer je hapšenje za ubistvo premijera stiglo iz te stranke. Čim je izašao iz zatvora, preko lokalnog političara Gorana Đakovića je stupio u kontakt sa njima i započeo aktivnost po pitanju naprednjaka u Odžacima. On je u Odžacima bio “batina” Srpske napredne stranke, sprečavao je opozicione aktivnosti. To nije bila agresija, nego kroz razgovor, dok mimo Odžaka je bio veoma surov”, priča sagovornik KRIK-a.

Takođe, bio je blizak sa predsednikovom porodicom, zbog koje nije dozvoljavao ni svom prijatelju Bogdanoviću da priča loše o SNS-u.

“On je bio u jako tesnoj saradnji sa Andrijom Vučićem, za vreme prve inaguaracije Vučića. Gligorijević je bio jako dobar prijatelj i sa Danilom Vučićem, ali nije postojala kriminalna veza Aleksandra i Danila. Zamolio me je da ne kritikujem SNS, jer mu je Danilo jako blizak prijatelj. Ja sam tadašnjeg predsednika Pokret za obnovu građana Sašu Jankovića upoznao sa prijateljstvom mojim sa Gligorijevićem, bio je dogovor da imamo dobar odnos sa vođama navijača, kako bi se sprečilo krvoproliće. Gligorijević mi je rekao mi “da će uvek štititi političke interese Aleksandra Vučića”, priča Bogdanović.

Dotakao se i sukoba Principa sa predsednikom KK Partizan Ostojom Mijailović, navodno jer je Ostoja bio blizak sa suparničkim vođom navijača Kimijem.

“Aleksandar je rekao da će da naplate to što ih Ostoja ne poštuje i da će da kidnapuju njegovu sestru. Seo sam sa njim i razgovarao, i uspeo da ga odvratim od toga. Dan, dva nakon toga me je zvao i zahvalio se. Rekao je spasio si svog prijatelja, a spasio si i mene”, priča Bogdanović.

Izvor: Krik

Pročitajte

HAOS SE SELI U BEOGRAD: Veliki protest zakan, VUČIĆU NIJE DOBRO – EVO ŠTA SE SPREMA

Urednik

EVROPSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA OBJAVILA DOKUMENTA: Evo kako sarađuju Đilas i Vučić, OVIM POTEZOM IM POKAZALI DA TRAŽE ZAMENU

Urednik

Đorđević poručio sa srpskih stratišta u Podrinju: Genocida u Srebrenici nije bilo!

Urednik