5.4 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Politika

UDARNA VEST: Sada se sve menja u Beogradu, JOŠ JEDNA OPOZICIONA LISTA PREKO CENZUSA, VUČIĆ GUBI BEOGRAD

Još nema konačnih rezultata za izbore u Beogradu, a sudeći po brojnim nepravilnostima i namerama opozicije, nije isključeno ponavljanje izbora na više biračkih mesta. Ponavljanje glasanja na nekim biralištima moglo bi listu “Ajmo ljudi”, koju u prestonici predvode Boris Tadić i Duško Vujošević, da digne iznad cenzusa. Prema našim saznanjima, toj listi nedostaje oko 1.800 glasova.

Sudeći po dostupnim izbornim rezultatima, opozicija u Beogradu ne zaostaje mnogo po broju osvojenih mandata u odnosu na SNS i SPS zajedno. Ujednjeni za pobedu Beograda, Moramo, NADA, Dveri i Zavetnici, prema proceni Cesida i IPSOS-a, osvojili su 54 mandata, a lista „Ajmo ljudi“ ostala je ispod cenzusa – osvojili su oko 2,8 odsto.

Ipak, u slučaju ponovoljenog glasanja, ulazak u lokalni parlament nije nemoguć.

Konstantin Samofalov, generalni sekretar SDS i kandidat na izborima, kaže za Nova.rs im nedostaje oko 1.800 glasova za prelazak cenzusa.

“Blizu smo cenzusa. Naravno da je vrlo upitno da li zaista nismo prešli cenzus, ali prema zvaničnim podacima smo blizu, bukvalno na nivou statističke greške. U predviđenom zakonskom roku za podnošenje prigovora, videćemo na koliko će biračkih mesta će biti poništeno glasanje. Svakako će biti poništavano. U svakom slučaju broj od 1.800 koliko nedostaje listi ‘Ajmo ljudi’ je broj koji se vrlo lako nadoknađuje udruženom akcijom opozicije, kao što je to učinjeno 2016, kada su Dveri bile na ivici republičkog cenzusa”, navodi Samofalov.
Izvor: Nova.rs

Pročitajte

PANIKA U SRPSKOJ VLASTI: Čeka nas duga zima, MOGUĆI VELIKI PROBLEMI KOJI ĆE NAM SVE UGROZITI

Urednik

Koju će to „veliku“ odluku doneti Vučić za sedam do deset dana

Urednik

Boško Obradović: Konstitutivna sednica Narodne skupštine da bude održana na Kosovu i Metohiji

Urednik