11.6 C
Belgrade
21. Marta 2023.
Politika

UDARNA VEST: SNS izgubio 30 poslanika, OVO JE DOKAZ RASPADA – EVO ŠTA SE DESILO

Prema preliminarnim rezultatima Republičke izborne komisije (RIK), poslanička lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” će na osnovu osvojenih 42,9 odsto glasova u Skupštini Srbije imati 120 mandata, a od tog broja oko 90 će biti članovi Srpske napredne stranke (SNS).

Među poslanicima sa te liste će biti 18 poslanika koji pripadaju strankama koje su bile u koaliciji sa SNS-om, kao i desetak nestranačkih poslanika sa kvote SNS-a.

Među nestranačkim osobama koje će sesti u poslaničke klupe su Danica Grujičić, Jelena Begović, Stojan Radenović, Lazar Ristovski, Marko Kešelj…

U novom skupštinskom sazivu sa kvote SNS-a neće biti dosadašnjih poslanika Luke Kebare, Srbislava Filipovića, Dragana Šormaza, Janka Langure, Andrijane Avramov, Jelene Mijatović, Miloša Banđura i drugih koji su na poslaničkoj listi bili ispod 120. mesta.

Iz Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasima Ljajića, u parlament će ući Tatjana Matić, Muamer Bačevac, Jasmina Karanac, Jasmin Hodžić i Dejana Vasić.

Partiju udruženih penzionera Srbije (PUPS) predstavljaće otac i sin Milan i Stefan Krkobabić, Momčilo Vuksanović, Vladan Đukić i Jelisaveta Veljković.

Iz Pokreta snaga Srbije (PSS) novi-stari poslanici će biti akademik Dragomir Karić, svekar njegove ćerke Momir Stojilković i Marko Bogdanović.

Pokret socijalista (PS) Aleksandra Vulina u Skupštini Srbiće će zastupati Đorđe Komlenski i Bojan Torbica, dok će jedini poslanik Srpske narodne stranke (SNP) Nenada Popovića biti Jovan Palalić.

Srpski pokret obnove (SPO) i u novom sazivu predstavljaće Aleksandar Čotrić i Aleksandar Jugović. Aforističar Čotrić je kao poslanik u Skupštini Srbije proveo već 21 godinu.

Parlamentarna lista koju je predvodio Aleksandar Vučić na proteklim izborima je dobila 1.621.537 glasova, što je za 332.460 glasova manje nego na izborima održanim 2020. godine, kada su osvojili 1.953.998 glasova.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

VUČIĆ U PANICI: Evo zašto nije još preuze funkciju predsednika Srbije, MOGAO BI SE DOGODITI ŠOKANTAN PREOKRET

Urednik

ESKOBAR ŠOKIRAO PORUKOM SRBIJU: Otkrio šta nas čeka, OVIM POTEZOM JE UNIŠTIO VUČIĆA

Urednik

NEĆETE VEROVATI: Šapić njega postavio na ključnu funkciju u Beogradu, SVI BESNI – VUČIĆ PRETI SMENAMA

Urednik