5.3 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Srbija

VASPITAČICE IZLAZE NA ULICE: Vučić ih slagao, SADA SU BESNE JER IH SRAMNO PONIZIO

Vaspitačice zaposlene u predškolskim ustanovama neće dobiti jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, iako je na tu temu sinoć pričao predsednik republike.

Vaspitačice koje je pominjao predsednik Srbije Aleksandar Vučić su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite i na njih se odnosi najavljena isplata pomoći, potvrdila je za Danas Bosiljka Jovanović, predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Vaspitačice zaposlene u predškolskim ustanovama neće dobiti jednokratnu pomoć od 10.000 dinara. Vaspitačice koje je pominjao predsednik Srbije Aleksandar Vučić su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite i na njih se odnosi najavljena isplata pomoći, potvrdila je za Danas Bosiljka Jovanovič, predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Podsetimo, Vučić je tokom sinoćnjeg gostovanja na RTS-u najavio da će negovateljice, spremačice, vaspitačice i kuvarice u socijalnim ustanovama dobiti jednokratnu isplatu od 10.000 dinara.

„Ima ih 7.980 i to je dobra vest. Kada smo davali jednokratne novčane pomoći zdravstvenim radnicima njima nismo dali i to je naš dug za njih“, rekao je Vučić, dodajući da će to „ići za dan, sutra, prekosutra do ponedeljka“.

Ovu izjavu mnogi vaspitači koji rade u obdaništima su pogrešno razumeli, a Bosiljka Jovanović kaže da zaposlenih u predškolstvu ima 30.500 i da će, ako država bude delila pomoć, nju dobiti svi radnici u predškolstvu, a ne samo vaspitači.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆEV NAJBLIŽI ČOVEK: Tajna veza Hrkalovićke i Vučića o kojoj se ne priča, EVO ŠTA ZAJEDNO RADE

Urednik

VUČIĆEVI MEDIJI NAPALI KOŠARKAŠA: Evo kako preko njega pokušavaju zaštiti Vučića, BOLESNU STVAR IZMISLI PROTIV SPORTISTE

Urednik

Dosije Aca Rošavi: Belivukova spona sa državom jača od bilo koje istrage

Urednik