5.8 C
Belgrade
2. Decembra 2022.
Srbija

VELIKA POBUNA NARODA: Građanska neposlušnost počela, PONOVO ĆEMO BUŠITI CEVI (VIDEO)

Investitor MHE “Zvonce” na Rakitskoj reci u selu Rakita na Staroj planini Goran Bjelić popravio je cevi koje su pre dve godine ekološki aktivisti probili, a zbog toga je za Rakitu krenuo Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka sa aktivistima uz poruku da će “ponovo probušiti cevi”.

Pogledajte video OVDE.

Jovanović je za Nova.rs rekao da su oni krenuli za Rakitu i najavio da će ukoliko „ološ ponovo pokuša da Rakitsku reku gura u cevi“ da će u tom slučaju oni srušiti betonski vodozahvat.

Ponovo ćemo probušiti cevi, poručio je Aleksandar Jovanović Ćuta.

“Srušićemo taj mrtvački sanduk za Rakitsku reku. Neka rekoubice jednom za sva vremena izbiju sebi iz glave ideju da nam guraju reke u cevi. Investitorima, vlasnicima pogrebnih preduzeća za naše reke, kao i Zorani Mihajlović, potpisivačici smrtnih kazni za desetine nestalih reka, poručujem da ćemo posle 3. aprila sve reke u Srbiji da oslobodimo iz cevi i vratimo u korita”, rekao je Jovanović za naš portal i dodao:

“To znači da će svaka MHE biti srušena.”

U avgustu 2020. godine aktivisti pokreta “Odbranimo reke Stare planine” uz podršku inicijative “Ne davimo Beograd” probili su cev u Rakitskoj reci, pa su samim tim onesposobili rad mini-hidroelektrane “Zvonce”.

Inače, Ministarstvo zaštite životne sredine je početkom 2019. godine zabranilo investitoru izvođenje radova na gradnji ove MHE, te mu je naređeno da teren vrati u pređašnje stanje i izvadi cevi.

Podsetimo, meštani Rakite još od leta 2017. godine protestuju protiv izgradnje MHE “Zvonce”.

Izvor. nova.rs

Pročitajte

HAOS SE SELI U BEOGRAD: Veliki protest zakan, VUČIĆU NIJE DOBRO – EVO ŠTA SE SPREMA

Urednik

ODBIO POSLUŠNOST: On je otkrio ljubavnu vezu Hrkalovićke i Stefanovića, EVO GDE SU VIĐENI

Urednik

ODMAH POSLE IZBORA: Vučić s NATO- radi ovo protiv Rusije, EVO KAKAV ĆE BITI ODGOVOR PUTINA

Urednik