5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Srbija

VELIKI ŠTRAJK U FIRMI OD KOJE ZAVISI VUČIĆEV OPSTANAK NA VLASTI: Potpuna blokada, RADNICI GA ZOVU DA DOĐE AKO IMA HRABROSTI

Četiri reprezentativna sindikata u Holding koorporaciji „Krušik“ – Sloga, ASNS, Nezavisnost i Sindikalna organizacija HK Krušik doneli su danas odluku o stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja koji će se održati sutra, u sredu 23. februara, u periodu od 12 do 13 časova, okupljanjem zaposlenih ispred svojih pogona, navode iz sindikata.

Kako to izgleda pogledajte OVDE.

Štrajkački odbor će pre toga, u 10 časova, ispred glavne kapije Krušika održati konferenciju za štampu gde će javnosti obrazložiti svoje štrajkačke zahteve.

Sindikati zahtevaju ukidanje negativne stimulacije, povećanje cene radnog sata i regulisanje otežanih uslova rada.

Nakon najave a onda i odluke da se organizuje štrajk upozorenja, kako navode iz sindikata, od strane rukovodstva Krušika je odmah krenulo sa zastrašivanjem zaposlenih.

– Kako su nam pristigle informacije o zastrašivanju zaposlenih od strane pojedinih rukovodilaca da se ne podrži štrajk upozorenja koji organizuju reprezentativni sindikati u sredu 23.02.2022.godine od 12 do 13 časova, svi zaposleni koji osećaju strah i koji misle da im je na neki način ugrožena egzistencija ili radno mesto mogu pružiti i moralnu podršku ovom skupu. Takođe stojimo na raspolaganju svakom zaposlenom kojem je na neki način upućena pretnja da anonimno prijavi pretnje i ucene svog rukovodioca, gde će sindikati u skladu sa zakonom protiv istih podneti odgovarajuće prijave i stati u maksimalnu zaštitu zaposlenih! – stoji u obaveštenju reprezentativnih sindikata HK Krušik koje je okačeno na oglasnim tablama fabrike.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

RADNICI STRANE KOMPANIJE I NAROD IMALI STRAŠAN OKRŠAJ: Umešao se i ministar, FOTOGRAFIJE SVE OTKRIVAJU

Urednik

NAPRAVILI PROTEST U JAVNOM PREDUZEĆU: Vučić sada otpušta, OVO MOŽE NAPRAVITI VELIKI KOLAPS JER SU POTREBNI

Urednik

Jeziva misterija smrti Ivane u Hajatu: Pitanje na koje i dalje nemamo odgovor

Urednik