5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Politika

VELIKI SUKOB NA SEDNICI SNS: Evo kako je nastao haos, VUČIĆ POKUŠAVAO DA SMIRI SUKOBLJENE STRANE

Na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke odlučeno je da Vučić prelomi ko će biti mandatar za sastav nove Vlade Srbije. Pored priče o novom premijeru, zanimljiv detalj, kako saznaje Nova.rs, dogodio se u trenutku kad je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić zamerio Aleksandru Šapiću zbog medijskog prepucavanja sa Goranom Vesićem.

Pored razgovora o novom mandataru, Kosovu, nasledniku Vučića na čelu SNS, naprednjaci su na poslednjem sastanku diskutovali o međusobnim odnosima i njihovoj saradnji sa medijima. Tako se na tapetu našao i Aleksandar Šapić, potpredsednik partije, najpre zbog toga što je dao intervju nedeljniku NIN, a potom i zbog medijskog prepucavanja sa nekadašnjim zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem.

Zamerke na ponašanje gradonačelnika Beograda izneo je predsednik IO SNS Darko Glišić, međuti, kako saznajemo, Šapić nije želeo da prećuti kritike na svoj račun. Naročito ga je zanimalo, prema rečima naših izvora, od kad i za koga važe pravila o nenapadanju.

“Šapić se javio za reč i pitao rukovodstvo stranke u kom to slučaju važi pravilo o međusobnom nenapadanju. Pitao ih je da li to pravilo važi duže od godinu dana navodeći primer ministra Nebojše Stefanovića”, objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Šapić je podsetio ostatak stranke da godinu dana neprekidno napadaju i svašta govore o Nebojši Stefanoviću i da u tom slučaju nije važilo pravilo o nenapadnju, a zatim je svoje izlaganje zaključio sa tim da uprkos svemu izgovoreno ‘Stefanović i dalje sedi tu sa njima”.

“Skrenuo je pažnju ljudima u stranci da će uvek odgovarati na napade i da ne prihvata da ćuti. Vučić je bez komentara ispratio Šapićev nastup, a stekao se utisak da su se pojedinci i pomalo uplašili”, ispričao je naš sagovornik.

U nedavnom intervjuu za nedeljnik NIN, Šapić se kratko osvrnuo na napade Gorana Vesića, rekavši da ne može da zaboravi sve ono što mu je učinio i da ga on uopšte ne interesuje.

“Ja kad nešto odlučim da kažem, ne uvijam ni u kakve oblande. Inače me taj čovek uopšte ne interesuje, fantastično mi je to koliko je on nekim ljudima, a vidim i vama, zanimljiv, i koliko su njim fascinirani. Mene on ne fascinira uopšte, a još manje sam fasciniran njegovim radom. Štaviše, mislim da je izuzetno nesposoban, samo to dobro prikriva stalnim sukobima sa ljudima, da se ne bi komentarisao njegov feleričan i neuspešan rad gde god da je bio i čime god da se bavio, već se onda govori o tome kako je “gadan i opasan” i kako se s njim ne treba kačiti”, rekao je Šapić u intervjuu za NIN.

Potvrdio je da između njih postoje problemi.

“Evo i ja sam se od njega živ smrzao od straha. Plašim ga se koliko i ovog vašeg fotografa koji nas sad fotografiše. Da li mi imamo ličnih ozbiljnih problema zbog stvari koje praktikuje da ljudima radi, a koje je i meni radio i za koje misli da se preko njih lako prelazi, da, imamo. Ali to je već naša lična stvar i ne treba javnost time da bude opterećena. Ovde sam došao da radim i ostavim nešto iza sebe i on me na način na koji vas interesuje uopšte ne zanima”, zaključio je Šapić.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

SNS U ŠOKU: Evo koju funkciju je dobila Marinika Tepić u dogovoru s Vučićem, OVO JE SVE OTKRILO

Urednik

POBUNA U STRANCI: IZDAJA vikali Vučiću na sednici predsedništva SNS-a (VIDEO)

Urednik

Vučić najavio smak sveta i apsolutno blagostanje

Urednik