5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

VELIKO IZNENAĐENJE: Poručili da li će biti sutra sprečavanje izbora, OPOZICIONAR KOGA SE VUČIĆ PLAŠI

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je danas da ovaj pokret „neće sprečavati izborni proces“ uprkos tome što, prema njegovim rečima „izbore smatraju nelegitimnim i nelegalnim“. On je tako reagovao na izjave ministra policije Aleksandra Vulina da „političke grupe hoće da kompromituju izbore 3. aprila“.

„Tačno je da smo razmatrali akte građanske neposlušnosti i tačno je da nameštene izbore koje organizuje mafija u jednom nedemokratskom okruženju smatramo nelegitimnim“, istakao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, odlukom da građani sa Kosova i Metohije ne mogu da ostvare svoje biračko pravo, izbori su u potpunosti stavljeni van ustavno-pravnog poretka Republike Srbije.

„Međutim, uzevši u obzir želju većine opozicije i građana da izađu na izbore, kao i kompleksnu međunarodnu situaciju, odlučili smo da se ne mešamo u izborni proces i tu odluku smo još ranije obelodanili“, kaže lider Oslobođenja.

On je posebno kritikovao Vulinovu izjavu o „stranom faktoru“, istakavši bojazan da režim ovakve optužbe ponovo koristi za „diskreditaciju Ruske Federacije u srpskoj javnosti“.

„Podsetiću da su Vučićevi tabloidi i korisni idioti poput Vulina još za proteste nakon izbora 2020. optuživali Rusiju. Vulin se tada javno raspravljao sa funkcionerkom Kremlja, Marijom Zaharovom“, istakao je Đorđević.

On je dodao da „niko od velikih rusofila iz Vučićeve vlasti više ne sme da dođe u Moskvu“, jer, kako je naveo, nisu više dobrodošli u Rusiji.

„Oni samo lažu i obmanjuju srpske glasače, predstavljajući se kao veliki rusofili, a već spremaju sankcije Moskvi posle izbora. Vulinova izjava je samo deo tog plana“, kaže predsednik pokreta Oslobođenje.

Đorđević je takođe rekao da smatra apsurdnom tvrdnju da će „kriminalci da sprečavaju normalno održavanje izbora“ jer su, kako je rekao, „svi kriminalci već na platnom spisku SNS“.

„Vulinu bi bilo bolje da angažuje MUP i BIA da reše bujanje kriminala u zemlji, a ne da zloupotrebljava službe bezbednosti za špijuniranje opozicije i fabrikovanje lažnih afera“, zaključuje Mlađan Đorđević.

Izvor: Politicki.rs

Pročitajte

Predstavljena platforma Srpskog pokreta Dveri o Kosovu i Metohiji

Urednik

Pripiti Vučić šikanirao savetnicu i otimao joj čašu (VIDEO)

Urednik

POČEO VELIKI SUKOB U SNS: Sukob oko podele plena, HAPŠENJE KOJE MOŽE DOVESTI DO RASPADA

Urednik