11.6 C
Belgrade
21. Marta 2023.
Srbija

VELJA NEVOLJA OTKRIVA: Zajedno sa optuženim za ubistvo Olivera sam ovo uradio, VUČIĆ JE SVE NAREDIO

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije nisu se javno oglasili povodom navoda da su Veljko Belivuk i Zvonko Veselinović slali svoje ljude da ruše u Savamali u centru Beograda.

Te informacije je prema pisanju portala Nova.rs navodno izneo Veljko Belivuk, koji se sumnjiči da je vođa kriminalnog klana na saslušanju članova ove grupe 7. februara u Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje za ubistvo dve osobe.

Prema tim navodima Belivuk je uz tvrdnju da tužilaštvo i policija podmeću dokaze protiv njih, rekao da će ispričati sve što su radili za državu u proteklim godinama, počevši od rušenja u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

“Počeću od Savamale, a posle ću i o mnogo težim krivičnim delima. Zvonko Veselinović, Sale (Stanković) i ja smo poslali momke da ruše u Savamali”, rekao je navodno Belivuk.

Advokat Veljka Belivuka nije odgovorio na pisani upit RSE o tome da li može da potvrdi ove navode. Na upit nisu odgovorili ni tužilaštvo i MUP.

Šta se desilo u Savamali?

U Hercegovačkoj ulici, koja se nalazi u beogradskom kvartu Savamala, nepoznate osobe maskirane fantomkama su u noći između 24. i 25. aprila 2016. bagerima srušile objekte koji su se tu nalazili.

Policija se nije odazvala na pozive građana, a izvršioci do danas nisu otkriveni.

Izvor: Radio slobodna Evropa

Pročitajte

Dosije Aca Rošavi: Belivukova spona sa državom jača od bilo koje istrage

Urednik

VUČIĆ SE ODRIČE RUSKIH ENERGENATA: Spremio posledni udar na Rusiju, EVO ŠTA SE SPREMA

Urednik

BOMBA IZ RUSIJE: Rusi otkrili koji Vučić funkcioner je u Rusiji sakrio 297 miliona dolara

Urednik