9.4 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Srbija

VELJA NEVOLJA U SUDNICI NAPRAVIO HAOS: Veliki sukob se dogodio, A NEĆETE VEROVATI KOGA JE NAPAO

Na početku suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe u zgradi Specijalnog suda u Beogradu prekjuče je vladalo opsadno stanje, a da neviđene mere obezbeđenja nisu bile preduzete bez razloga, potvrđuje i to što je prvookrivljeni Veljko Belivuk po ulasku u sudnicu pripretio svedocima-saradnicimaa.

Prema rečima našeg izvora, atmosfera u sudnici je bila napeta jer su pored okrivljenih u istoj prostoriji bila i dvojica svedoka-saradnika Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su s Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazum o svedočenju i u zamenu za manju kaznu otkrili i detaljno opisali surove zločine klana, prenosi Blic.

Hrvatin i Spasojević nisu sedeli u boksu za okrivljene, već su bili u drugom delu sudnice, dok je veliki broj stražara stajao oko njih.

– Čim je ušao u sudnicu, Belivuk se okrenuo ka delu u kom su sedeli Hrvatin i Spasojević. Dobacio im je: „Pi*ke!“, najverovatnije aludirajući na to što su njih dvojica, koja su po sopstvenom priznanju učestvovala u ubistvima i uklanjaju leševa, „izdala klan i pristala na saradnju s nadležnim organima“ – objašnjava naš izvor.

On kaže i da su pojedini upoznati s prilikama ove njegove reči protumačili kao pretnju.

Oči u oči s porodicama ubijenih

Pored okrivljenih i svedoka-saradnika, prekjuče su se s okrivljenima oči u oči našle i udovice ubijenih – Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, koje u ovom postupku imaju status oštećenih. Supruga pokojnog Gorana Veličkovića, koji je takođe bio navijač Partizana, pokušala je da u sudnicu uđe obučena u majicu na kojoj je odštampan lik njenog muža uz natpis: „Gore na nebu armija prava“.

Međutim, stražari joj nisu dozvolili da tako uđe, pa je ona obukla kaput – kaže izvor.

Odbijen zahtev za izuzeće

Inače, pripremno ročište odloženo je za danas jer je odbrana na prošlom zatražila izuzeće predsednice sudskog veća, kao i postupajućeg tužioca. Zahtev za izuzeće tužioca, kako je ekskluzivno objavio “Blic”, juče je odbijen.

Na optuženičkoj klupi, pored Belivuka i Miljkovića – koji se terete da su organizatori kriminalne grupe koja je počinila pet teških ubistava, trgovala drogom, oružjem, počinila otmice i silovanje – nalazi se još 28 osoba. Juče su samo Belivuk i Miljković izašli za govornicu i kratko govorili.

Slađana i Vlado slali poljupce jedno drugom

Slađana Sekulić (40), jedina žena na optužnici, u utorak je, prvi put nakon hapšenja 4. februara prošle godine, videla supruga Vladu Georgieva, koji je takođe optužen. Podsetimo, Slađana je prebačena u kućni pritvor s nanogicom u oktobru prošle godine, dok je njen suprug Vlado Georgiev, koji se ranije zvao Dragan Sekulić, još uvek u pritvoru. Kako saznajemo, Slađana i njen suprug su jedno drugom slali poljupce kada su se videli u sudnici. Inače, Slađana je u Specijalni sud došla potpuno neprepoznatljiva, pošto je promenila boju kose i frizuru, imala je crne naočare i bila je obučena u crno.

Poruka Principima?

Velja Nevolja i Marko Miljković bili su obučeni u belu, odnosno crnu majicu, koje predstavljaju boje navijača Partizana.

Podsetimo, Belivuk je bio na čelu Partizanove navijačke grupe Principi.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆEV PRIJATELJ OTKRIVA: Da li Vučić veži iz Srbije, EVO ŠTA JE POZADINA

Urednik

SRBIJA NA NOGAMA: Pobuna lekara, STUPILI U ŠTRAJK – EVO ŠTA TRAŽE

Urednik

Srbija duguje 32,6 milijardi evra: Kome smo dužni i koliko – EVO ŠTA JE VUČIĆ URADIO SRBIJI

Urednik