0.7 C
Belgrade
28. Januara 2023.
Društvo

VIDIĆEV UDAR NA VUČIĆA: Pokušava preuzeti ovo mesto, VUČIĆ ŽELI SAČUVATI – KREĆE VELIKA BORBA

Izbori za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije trebalo je da se održe poslednjeg dana oktobra, odloženi su na kraju jer nije bilo kvoruma, a onda je Nenad Bjeković povukao kandidaturu i ostao u funkciji vršioca dužnosti.

U međuvremenu malo šta je moglo da se čuje na ovu temu, a kako najavljuje Sportklub, kandidaturu za predsedničke izbore sprema Nemanja Vidić.

Nekadašnji kapiten Srbije je još jesenas izneo jasnu nameru da želi da preuzme kormilo FSS, ali to već u startu nije bilo izvodljivo zbog statuta. Ipak, Sportklub tvrdi da je pojačanim naporima i aktivnostima Vidić uradio mnogo toga da preuzme vodeću fotelju na Terazijama 35. Kako se ističe, jedan od najboljih defanzivaca svih vremena “dobio je podršku bivših fudbalera i sportskih radnika od ugleda“, a kao jedan od ključnih događaja u realizaciji Vidićeve kandidature bio je dolazak predsednika UEFA Aleksandra Čeferina u Beograd. Slovenac je odavno digao ruku za aktivno uključivanje bivšeg štopera Mančester junajteda u najviše tokove srpskog fudbala, a istog je mišljenja i Zoran Laković.

Da bi Vidić mogao da se kandiduje, mora da ima podršku minimum pet od 85 skupštinskih delegata.

– Budući predsednik FSS biraće se iz redova članova Skupštine, iako po novom Statutu posle izbora neće imati pravo glasa u najvišem sazivu. Kadrovski sastav, do konačnog glasanja, podložan je promenama i podatak da potencijalni kandidati nemaju bazu totalno je irelevantan, uoči definisanja spiska aspiranata na predsedničko mesto – stoji u autorskom tekstu Sportkluba.

Na kraju, nije isključeno da se na istoj strani stola nađu Nemanja Vidić i nekadašnji ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, član SNS.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

POJAVILA SE NECENZURISANA FOTOGRAFIJA MATEJA PERIŠA! Posle skoro 4 meseca, jasno je sve!

Urednik

UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA POTVRĐUJE IDENTITET PERIŠA? Evo šta otkriva

Urednik

Šta krije Matejev telefon: Pozivi i poruke mogu da rasvetle dešavanja u Gotiku

Urednik