3.9 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Politika

VODITELJKA NA RTS UNIŠTILA VUČIĆA: Uradila neverovatnu stvar tokom intervjua, VUČIĆ MATIRAN U JEDNOM POTEZU

Nakon odlaska Olivere Jovićević sa RTS, nismo mogli da se ne setimo još jednog upečatljivog gostovanja Aleksandra Vučića na istoj televiziji. Pet meseci nakon iživljavanja predsednika nad bivšom voditeljkom “Upitnika”, njena koleginica Nada Gogić u programu uživo priznala je da Vučić naručio politička pitanja. I to je bilo dovoljno da naprednjak “pozeleni”.

Video pogledajte OVDE.

U emisiji “Četvrtkom u 9” početkom decembra 2020. domaćin je bila tadašnja urednica i novinarka Javnog servisa, Nada Gogić, koja je, doduše nenamerno, pokazala kako mediji funkcionišu u Vučićevom režimu. Konstantna kampanja, monolog, dernjava, olajavanje i ponižavanje političkih protivnika, ali i domaćina.

Ako i neko pokuša da izađe iz šablona, desi se frka. Vučić je govorio više od sat vremena, skakao je sa teme na temu, a onda je, sada bivša novinarka i urednica RTS-a, poznata i kao “Đilasa pomeni” pitanja o politici najavila na do tada neviđen način.

– Kad ste već naručili politička pitanja, da se, ovaj… – navela je voditeljka prilikom intervjua sa Vučićem, ali rečenicu nije završila.

A predsednik Srbije, kada je čuo šta je izgovoreno u studiju, brže-bolje je prekorno reagovao.

– Nikakvo pitanje ja nisam naručio i bilo bi fer da to kažete gledaocima – procedio je Vučić.

Ipak, šteta je bila nenadoknadiva, “sporna” rečenica je otišla u etar, pa Vučić jednostavno nije mogao da se izvuče. Šamar sa RTS-a, i to od drugarice režima svakako nije očekivao.

To nije bio jedini Nadin gaf. Krajem istog meseca u istoj emisiji “Četvrtkom u 9” gostovao je Ivica Dačić, predsednik Skupštine, koja je imala privatan razgovor i dogovarala se da gostom o pitanjima.

–  ‘Ajmo onda o Vašingtonskom sporazumu, izborima na Kosovu i Đilasa ako hoćeš pomeni – rekla je Nada Gogić, a onda se i nasmejala.

– Ja mislim da Đilasa nisam ni spomenuo.

– Nisi Đilasa, a Tadića jesi – glasio je komentar novinarke i opet smeh.

Posle takvih gafova, napustila je RTS. Ona sada ima novi državni posao, radi u Turističkoj organizaciji Srbije kao rukovodilac službe razvoja turističke ponude. Nakon skandala na RTS počela je da se pojavljuje u javnosti, pa gostuje na televizijama ili se pojavljuje na poslovnim događajima.

Nadin sadašnji angažman povezuje se sa političkom delatnošću njenog supruga, Branka Gogića, funkcionera Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, koja drži Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

VUČIĆ U PROBLEMU: Ne može formirati Vladu, EVO KOJI PROBLEM MOŽE DOVESTI DO NOVIH IZBORA

Urednik

IVAN IVANOVIĆ OČITAO LEKCIJU VUČIĆU: Razbio ga kao nikad do sada, OVO JE URADIO TADIĆU PRED PAD

Urednik

FUNKCIONER SNS UDARIO NA VUČIĆA: Objavio šokantne stranačke tajne, VUČIĆ PODNOSI OSTAVKU?

Urednik