9.4 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Nekategorisano

VOJSKA ODBILA POSLUŠNOST VUČIĆU: Tražio ovo od njih, DOBIO BRUTALAN ODGOVOR – VIŠE NEMA MOĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je šokiran neodgovornošću onih koji ga nisu poslušali kada je od vojnog vrha u decembru tražio da se povećaju obavezne zalihe hrane za vojsku, kao i da će to sada biti rešeno sredstvima iz državnog budžeta.

„Ono zbog čega sam dodatno zabrinut, iako sam na skupu sa vojnim vrhom 18. decembra u Nišu jasno rekao da se sve količine hrane za vojsku povećaju sa obaveznih 15 dana na mesec dana. To nije dobro urađeno i ono zbog čega sam dodatno zabrinut je to što fabrike odbrambene industrije Srbije nisu nabavile sirovine”, rekao je Vučić gostujući na RTV.

Kako je rekao, šokiran je neodgovornošću nekih od njih.

Ali, rešićemo to i bolje da ne govorim ni o kome ništa, dodao je predsednik.

„Rešićemo to iz državnog budžeta. Zato uvek čuvamo deo para, jer uvek nečija neodgovornost može da vas iznenadi. To su problemi za koje niste očekivali da mogu da vam iskoče”, naglasio je Vučić.

Poručio je da će se država, ipak, izboriti sa svim tim problemima i da će biti napunjene sve naše rezerve, robne, enegetske, ratne i sve druge.

„Ali, to su male količine, naša skladišta su mala, mi nemamo dovoljno skladišta za hranu za vojsku. Zašto to nisu uradili od 18. decembra?”, zapitao je Vučić.

Dodao je da je to možda više pitanje za njega kao vrhovnog komandanta, pošto se tek sada setio da proveri.

„Nisam se setio (ranije), nije mi palo napamet, mislio sam da to što sam izneo kao naredbu, da se to i radilo”, dodao je Vučić.

Izvor: Politika

Pročitajte

SRBIJA SE PRIKLONILA REZOLUCIJI UN: Bila je među 141 zemljom koja je OSUDILA RUSIJU

Urednik

JOSIPA MARIĆ OTKRIVA SVOJ LJUBAVNI ŽIVOT: Evo kakvo je stanje, OVO JE IZNENAĐENJE

Urednik

VUČIĆ U PANICI NAPRAVIO HAOS: Evo šta je uradio, OVO POKAZUJE DA MU DOLAZI KRAJ

Urednik