9 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Politika

VUČIĆ BESAN NA PRESU: Evo šta ga je iznerviralo, NIJE MOGAO DA SE SMIRI – OVAKAV NIKADA NIJE VIĐEN DO SADA (VIDEO)

Video pogledajte OVDE.

Predsednik Srbije nije baš najbolje reagovao na pitanje hrvatske novinarke o ordenu koji je SPC dodelila Vojislavu Šešelju.

Nakon sastanka u okviru Samita “Brdo-Brioni”, šef srpske države Aleksandar Vučić se obratio medijima. Tokom razgovora sa predstavnicima sedme sile, predsednik je ušao u raspravu sa hrvatskom novinarkom koja ga je pitala da li će na odnose Srbije i Hrvatske uticati to što je Srpska pravoslavna crkva dodelila orden osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju.

“Od koga je odlikovan? Od jedne eparhije. Pa, vi svaki dan odlikujete one koji su ubijali Srbe, o njima pravite filmove, a na to ni malo niste osetljivi”, rekao je Vučić.

Na konstataciju novinarke da je Šešelj osuđeni ratni zločinac, Vučić je odgovorio:

“A da… Ovim vašima su okrenuli tu presudu na tri prema dva. Kad ih prvo osude, pa ih onda vrate, pa su onda postali junaci zbog tri prema dva presude. To pitajte presude nadležne eparhije SPC. Nisam ni pop, ni vladika, ni patrijarh, niti bilo šta drugo i ne pada mi na pamet ni da budem. A kod nas je Crkva veoma nezavisna u odnosu na državu. Ne znam kako je kod vas Hrvata, ali mi se sekularnošću naše države veoma ponosimo”, rekao je on.

Na insistiranje novinarke da ipak iznese svoje mišljenje, Vučić je rekao da je upravo to i učinio.

“Ne zna šta da bih vam rekao… To je moje sve što imam da vam kažem. Svako od njih ima pravo kao slobodni ljudi donose odluke, a u to država nije upletana. Da vam kažem, ja vidim da vi čeznete da dođem u Jasenovac da vam na sva pitanja odgovorim. Ja uživam u tome i jedva čekam da dođem da položim taj cvet i da vam odgovori na ta pitanja”, rekao je on.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

EVO ŠTA PRETI SRBIJI: Šokatna otkrića koja su mnoge uplašili, VAŽNO UPOZORENJE KOJE TREBA VIDETI SRBIJA

Urednik

VUČIĆ DOBIO PONUDU OD RUSIJE KOJA JE SADA MOGLA NAPRAVITI SRBIJU BOGATIJU: On odbio, SADA NAM PRETI EKONOMSKA KATASROFA

Urednik

NEMAČKI SAVETNIK PORUČIO: Vučića ćemo prisiliti da ovo uradi, MOŽE LI VUČIĆ ODBITI IZDAJU?

Urednik