7.8 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Politika

VUČIĆ DOBIO NAJJAČI UDARAC IZ EVROPE DO SAD: Izgubio njihovu podršku, SADA GA RUŠE NA OVAJ NAČIN

Srbija ima vrlo malo vremena, ako ga u novonastaloj situaciji i ima, da se opredeli i zauzme jasan stav povodom dešavanja u Ukrajini, može biti jedna od poruka koju će danas čuti predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, na sastanku sa predstavnicima amabasada najrazvijenijih zemalja sveta i EU, saznaje Danas iz diplomatskih izvora.

Vučić je juče najavio ovaj sastanak sa predstavnicima pet najrazvijenijih zemalja sveta i Evropske unije – Amerike, Nemačke, Engleske, Francuske, Italije i predstavnikon Evropske unije u Beogradu.

Posle tog sastanka ili najkasnije 24 sata posle toga će izaći sa stavovima po pitanju Ukrajine.

Prema našim saznanjima, ambasadori ovih zemalja nedvno su se sastali duboko zabrinuti i frustrirani odsustvom stava Srbije povodom Ukrajine.

Oni su, kažu naši izvori ujedinjeni u shvatanju da Srbija ima jako malo vremena, da se opredeli, budući da su gotovo sve zemlje u okruženju zauzele jasan stav.

Iz onoga što je do sada Vučić na ovu temu govorio, može se pretpostaviti da će se on na ovom sastanku čvrsto i po svaku cenu držati neutralne pozicije Srbije.

To bi prema nekim shvatanjima moglo da znači realan kraj evropskih integracija na neko vreme, bez obzira na to što Srbija u ovom momentu nema obavezu da se u potpunosti uskladi sa spoljnom politikom EU.

Podsetimo, ministri spoljnih poslova zemalja Evropske unije jednoglasno su se složili o početnom setu sankcija protiv ruskih zvaničnika zbog njihovih akcija oko Ukrajine i priznavanja nezavisnosti otcepljenih regiona na istoku te zemlje, a od država u procesu pristupanja očekuje se da se usklade sa odlukama Brisela.

Sve vesti vezane za krizu na istoku Evrope možete pratiti na posebnoj stranici o sukobu Ukrajine i Rusije.

Izvor: Danas

Pročitajte

Udar Zorane Mihajlović na Vučića: Skrivena poruka bivše ministarke koja je prst u oko predsedniku

Urednik

NOVI PREMIJER UDARIO NA VUČIĆA: Pokazao da je moćniji od Vučića, EVO U ČEMU LEŽI NJEGOVA MOĆ

Urednik

VUČIĆ PONOVO IZAZVAO PANIKU: Evo šta je rekao da nas čeka na zimu, OVO BI IZAZVALO HAOS

Urednik