5.3 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

VUČIĆ DOBIO STRAŠAN UDARAC IZ EU: Poručili mu da ovo ne sme uraditi iako je želeo, VELIKI PROBLEM ZA NJEGA

Srbija, kao država na putu pristupanja Evropskoj uniji, ne sme sebi dozvoliti da zabrani Prajd, to nije preporučljivo i sigurna sam da je njeno rukovodstvo svesno toga, izjavila je za Glas Amerike stalna koordinatorka Ujedinjenih nacija za Srbiju Fransoaz Žakob.

HAOS NA SUĐENJU HRKALOVIĆKOJ: Pomenuti ministar, Andrej i glavni šef – EVO ŠTA JE

Čak i ukoliko šetnja bude otkazana, ona je predvidela da bi se moglo dogoditi da ljudi izađu na ulice, što bi, u kontekstu bezbednosti, stvari moglo učiniti još komplikovanijim.

“Sama šetnja i čitava nedelja posvećena Prajdu predstavljaju fantastičnu prilika da Srbija i Beograd prikažu da u njima postoji sloboda u svakom smislu“, istakla je Žakob.

Prema njenim rečima, “bilo bi šteta i greška ukoliko bi ta prilika bila uskraćena državi i građanima isključivo zbog postojanja manjine zaglavljene u sopstvenim uverenjima ili onih kojima je iskjučivo stalo do sopstvene političke dobiti”.

“U srednjem roku, to bi naštetilo zemlji i nije vredno zarad kratkotrajne političke dobiti”, ukazala je Žakob.

Kako je predočila, ukidanje, odlaganje ili zabrana događaja u okviru Prajda definitivno bi značilo kršenje slobode izražavanja i okupljanja.

Njegovo otkazivanje ne bi bio koherentan signal. Takođe, Prajd ne bi trebalo povezivati sa političkim događajima i davati mu politički kontekst. On je sam po sebi važno pitanje, pogotovo po društvo, zaključila je Žakob.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

Godišnjica najskandaloznijeg Vučićevog govora – GOVOR KOJI JE DOKAZ PSIHO PROBLEMA VUČIĆA

Urednik

HAOS: Vučićev glavni čovek na sastanku s kriminalcem, SVE OTKRIVENO – OVO MORATE VIDETI

Urednik

GOVOR U SKUPŠTINI UZDRMAO SRBIJU: Ministar optužen da diluje drogu, A PROTIV DRUGOG JOŠ TEŽA STVAR – EVO O KOME JE REČ

Urednik