9 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Politika

VUČIĆ GA HTEO ZA PREMIJERA: Evo kako je sada prevario građane, EVO ZAŠTO GA NIJE MOGAO POSTAVITI

Ministre Mali, opet ste prevarili radnike i penzionere, pošto im najavljeno povećanje plata i penzija neće nadomestiti obezvređena primanja. Radnici koji primaju minimalac će ove godine izgubiti 32.000 dinara, prosečan penzioner 23.000 dinara, a zaposleni u javnom sektoru 72.000 dinara, čak i ako uzmemo u obzir zvaničnu, potcenjenu stopu inflacije – izjavio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

– To znači da će, uprkos najavljenom povećanju, skoro 3 miliona ljudi ove godine, zbog podivljale inflacije, izgubiti gotovo celu jednu platu, odnosno penziju.

Da ste ljudima zaista želeli da nadomestite obezvređena primanja, plate i penzije ste morali da usaglašavate mnogo češće, najmanje na kvartalnom nivou.

Zato im najavljeno povećanje ne može biti “lepa vest”, već samo još jedna potvrda da žive sve gore i gore, a to je isključivo posledica vaše ekonomske politike, pošto ste odgovorni i za duplo veću inflaciju od globalnog proseka i za nedovoljno povećanje plata i penzija – izjavio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

UDARNA VEST: Vučić i opozicionari zajedno zagrljeni, EVO GDE SE DRUŽE (VIDEO)

Urednik

Novi skandalozan potez Šapića: Povećava porez na imovinu Beograđanima

Urednik

Novi šamar Vučiću iz Brisela: Srbija dobila strašnu kaznu od EU, OVO ĆE NAS DOVESTI DO NESTAŠICA

Urednik