8.6 C
Belgrade
25. Novembra 2022.
Politika

VUČIĆ GA HTEO ZA PREMIJERA: Poznat po najvećim skandalima Vučića, A DANAS IZJAVOM RAZBESNIO SRBIJU

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je cena struje u Sloveniji i Hrvatskoj 708 evra, a u Evropi prelazi granicu od 680 evra, dok je u Srbiji višestruko niža.

„Kod nas je cena električne energije 41 ili 42 evra za građane, a 90 ili 95 evra kada je privreda u pitanju, što je i do devet puta niže nego u Evropi. Srbija se odlično drži u krizi. Mi u ovom trenutku imamo nižu stopu nezaposlenosti nego što je bila 2019. pre krize“, rekao je Mali u Novom Sadu prilikom obilaska kompanije „Enerdži net“ povodom početka trećeg ciklusa programa „Moja prva plata“.

Mali navodi da je Srbija do 20. avgusta ove godine imala 2,4 miliona evra stranih direktnih investicija, a da priliv ne prestaje. Rast BDP-a u prva dva kvartala je četiri procenta.

“Sa sindikatima moramo da se složimo oko minimalne cene rada. Sigurno ćemo ići na to da minimalna zarada bude 40 hiljada dinara. To će biti više od same inflacije”, naveo je Mali.

Ministar podseća da se penzije u novembru povećavaju najmanje devet odsto, a nakon toga 1. januara ukupno dvadeset procenata i dodao je da će plate u javnom sektoru biti veće za 12,5 odsto.

Ministar finansija obećava da će Vlada Srbije dati sve od sebe da zima koja je pred nama prođe što bezbolnije i bez posledica po građane.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

SRAMNO VUČIĆEVO KUKANJE: Poručio da Srbiji preti glad, EVO KOLIKO JE ON NESPOSOBAN

Urednik

EKSKLUZIVNO: Prve informacije sa biračkih mesta, EVO KOJI REZULTATI POZNATI

Urednik

SPS NEĆE BITI DEO VLASTI SA SNS: Evo s kim pokušavaju formirati vlast, VUČIĆ NAJAVIO TEŠKU OSVETU

Urednik