4.6 C
Belgrade
29. Novembra 2022.
Politika

VUČIĆ GLAVNA TEMA RUSKIH MEDIJA: Evo šta su mu poručili o Kosovu, OVO MU SE NEĆE SVIDETI

Šanse Prištine da uđe u Savet Evrope su velike, posebno posle nedavnog isključenja Rusije iz te organizacije, piše današnji moskovski dnevnik Komersant.

List podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao jak diplomatski odgovor, očigledno računajući i na podršku Moskve, ali dodaje da je, medjutim, pitanje da li će je dobiti.

Dnevnik piše da je sama Srbija već tri puta u vreme ukrajinske krize podržala u UN antiruske rezolucije, medju kojima i obustavu članstva Rusije u Savetu za ljudska prava, te da je Vučić nedavno kritikovao Kremlj za slabljenje srpske pozicije kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Komersant piše da bi članstvo Prištine u Savetu Evrope za nju bila velika diplomatska pobeda, te da ima velike šanse da u toj organizaciji dobije neophodnu većinu, pošto su dve trećine članica podržale kosovsku nezavisnost.

List piše, pozivajući se na neimenovane izvore bliske vlastima u Srbiji da će Beograd ponovo početi aktivnu diplomatsku kampanju kako bi države koje su priznale tzv. Kosovo povukle priznanje.

„U sprovođenju moćne kampanje u svetu za opoziv priznanja Kosova, Beograd očigledno računa, kao i ranije, na podršku Moskve“, piše list i dodaje da je, međutim, nedavno rusko ministarstvo spoljnih poslova, prvi put tokom ukrajinske krize, izrazilo nezadovoljstvo stavom Srbije, koja je podržala tri antiruske rezolucije u UN“.

List podseća i da je prošle nedelje predsednik Srbije generalno zamerio Kremlju da slabi srpsku poziciju o Kosovu i Metohiji.

„Tako da aktivno rusko učešće u srpskoj kampanji ovoga puta nije nimalo očigledno“, zaključuje Komersant.

Izvor: Beta

Pročitajte

ŽRTVA PROVALE BIO VUČIĆ: Mlada nada SNS Nevena Đurić opet briljira VIDEO

Urednik

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Evo kada i kako su braća Vučić proslavila prvu milijardu, KAKVO PONIŽENJE NARODA

Urednik

Ko je Sandokan, SNS jurišnik poslat da ruši Dodika – EVO KOGA JE VUČIĆ POSLAO DA NAPRAVI HAOS

Urednik