4.6 C
Belgrade
29. Novembra 2022.
Politika

VUČIĆ GLAVNA TEMA RUSKIH MEDIJA: Otkrili da znaju šta sprema, RASKRINKALI KAKAV JE LAŽOV

“Nakon što srpski TV kanali prvi put posle mnogo godina nisu emitovali direktan prenos Parade pobede sa Crvenog trga u Moskvi 9. maja, Srbima je postalo jasno da predsednik Srbije Aleksandar Vučić postepeno menja kurs i sprema se da uvede sankcije Rusiji”, izjavio je za rusku federalnu informativnu agenciju Regnum predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević.

Podsetimo, ove godine Radio televizija Srbije nije direktno prenosila Paradu pobede. Srbi su paradu mogli da gledaju samo na ruskim kanalima Rusija 24 i RTR Planeta, naravno, bez prevoda na srpski.

Prema Đorđevićevim rečima, mnogi Srbi su sa nestrpljenjem očekivali 9. maj da bi sa Crvenog trga gledali prenos vojne parade.

„Za mnoge je to postala tradicija. I ove godine, prvi put posle mnogo godina, državni TV kanali, kao i TV kanali sa nacionalnom frekvencijom koje kontroliše Vučić, nisu direktno prenosili ovaj svečani događaj. To je izazvalo nezadovoljstvo mnogih građana Srbije, ali i raširilo mišljenje da Aleksandar Vučić postepeno povlači rusku temu iz javnog prostora “, rekao je Đorđević i dodao da na ovaj način srpske vlasti pripremaju javnost za uvođenje sankcija Rusiji do kojih može doći u dogledno vreme.

„Prvi signal je bilo glasanje srpske delegacije u Generalnoj skupštini UN za rezolucije kojima se osuđuje ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini. Sada će uslediti konkretniji koraci“, smatra on i dodaje da je Vučićeva politika prema Rusiji dvolična: s jedne strane želi da se dodvori svojim mentorima sa Zapada koji traže da se Srbija pridruži antiruskim sankcijama, a sa druge strane šalje signal Moskvi da je pod ogromnim pritiskom i moli za saosećanje.

“Ove godine, kada se Rusija bori protiv neonacizma u Ukrajini, bilo je važno prikazati Paradu pobede u Srbiji. Međutim, otkako se Aleksandar Vučić vratio iz zvanične posete Nemačkoj, antiruska propaganda u Srbiji se samo pojačala. To što nije bilo direktnog prenosa parade sa Crvenog trga u Srbiji doživljavam kao deo ove kampanje i signal Zapadu da Vučiću treba vreme i da će postepeno uvoditi sankcije Rusiji”, zaključio je Đorđević.

Izvor: Regnum

Pročitajte

NOVINAR RTS RAZBIO VUČIĆA: Ovako ga niko u emisiji nije uništio do sada, OVAJ VIDEO TO DOKAZUJE

Urednik

“TEŠKA BATINA” NAD SRBIJOM Vučiću danas Kvinta uručuje vruć papir

Urednik

BIA U PANICI: Vučić udario na njih, ČISTI KLJUČNE LJUDE – SUKOB SE ŠIRI A ONI MU SE OVAKO SVETE

Urednik