3.2 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Nekategorisano

VUČIĆ GRMEO NA SVOG MINISTRA: Galamio na njega zbog ovoga, NIKAD NIJE BIO BESNIJI – EVO ŠTA JE RAZLOG

Na stranu to što je u diplomatskim krugovima krajnje neukusno početi pismo rečenicom: “I am so excited”(ili “Ja sam jako uzbuđen”) i tako sebe isticati u prvi plan, a u isto vreme pišući kao da ste u drugom razredu osnovne škole, pismo ministra spoljnih poslova na engleskom je takođe elementarno nepismeno i puno gramatičkih grešaka.

Kako piše Nova.rs, Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova Republike Srbije, napisao je pismo prilikom posete Venecueli, a zarad dobre saradnje dveju zemalja. Pismo je objavio na svom Tviter nalogu, a sadržaj istog je najblaže rečeno kriminalno nepismen.

Reč „opportunity“ na engleskom jeziku se piše sa dva slova „p“, umesto sa jednim, kako je to napisao Selaković.

U konstrukciji rečenice koju je izveo Selaković trebalo bi da piše “There IS much more” umesto “there ARE”, kako je napisao ministar.

Reč “okupljanje” je možda najskandaloznije napisana. Ministar je potpuno promašio speling ove reči, te ona zapravo ne znači ništa – onako kako ju je on napisao. Umesto “gathering”, kao “okupljanje”, Selaković je napisao “gettiering”.

Selakovićevo neznanje engleskog jezika možda ne bi bilo toliki problem i toliki blam da on zapravo nije ministar spoljnih poslova koji bi makar trebalo da se konsultuje s nekim ko zna gramatiku engleskog jezika.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

VOJSKA ODBILA POSLUŠNOST VUČIĆU: Tražio ovo od njih, DOBIO BRUTALAN ODGOVOR – VIŠE NEMA MOĆ

Urednik

Stigao alarmantan izveštaj o zaduženosti Srbije: Jedan megaprojekat već otkazan, sledeći na udaru je vaš džep

Urednik

NAPETO NA VUČIĆEVOM SASTANKU: Velika rasprava prerasta u sukob, TEMA O KOJOJ VUČIĆU ZAVISI VLAST

Urednik