15.8 C
Belgrade
25. Marta 2023.
Politika

VUČIĆ JUČE POKUŠAO DA SKLONI PAŽNJU OD OVOGA: Napravio veliku izdaju, OVO JE MALO KO PRIMETIO (VIDEO)

Nikome nećemo dati ni Kosovo i Metohiju ni pedalj naše otadžbine, poručio je predsednik Srbije na promociji najmlađe klase oficira Vojske Srbije u Beogradu. Pomalo bizarno, ali svakako za razmišljanje jeste to što predsednik priča da neće dati ni pedalj zemlje, ali na svečanoj ceremoniji izostali su stihovi “Kosovo je duša Srbije”, koji predstavljaju integralni deo pesme koja se čula na promociji novih oficira.

Video pogledajte OVDE.

Na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu juče je u prve oficirske činove promovisano 135 kadeta i kadetkinja Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Najbolji su dobili pištolje s posvetom.

„Srbija je danas mnogo bogatija za još jednu generaciju potporučnika, koja ne pamti ratove, i živimo u nadi da će tako biti i za buduće generacije. Ova generacija je lišena te prošlosti, ali svesna svojih zadataka u miru kao i ratu“, poručio je Vučić u čestitki vojnicima.

Vučić je pored toga istakao da neće dati Kosovo i Metohiju, niti pedalj naše zemlje, ali u stvarnosti Kosova nema – barem u pesmama. Deo svečanosti činio je i defile pitomaca vojnih akademija, uz orkestar i soliste vojnog orkestra i hora „Stanislav Binički“, koji su uz intoniranje himne na početku, potom i koračnice, izveli i nekoliko pesama o borbama na Kosovu.

Ono što je ostalo primetno jeste da su izostali stihovi da je „Kosovo duša Srbije“:

„Da zauvek svi pamtimo, podvig slavne dizivije, zato složno uskliknimo, Kosovo je duša Srbije“, stihovi su u originalu, ali je u verziji ispred Narodne skupštine bilo nešto drugačije:

„Da zauvek svi pamtimo, podvig slavne divizije, da zauvek svi slavimo sve heroje naše Srbije“, otpevala je solistkinja Katarina Božić.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

NOVI UDAR VUČIĆA NA RUSIJU: Evo kako plaši narod, SADA JE SPREMIO POTPUNI HAOS

Urednik

ŠOKANTNO: Evo ko je tukao građane juče i ko je naredio, ZBOG OVOGA VUČIĆ MORA PODNETI OSTAVKU

Urednik

Vesić kad se ispali, on se ispali za sve pare: Kako je ministar pokušao da ispadne pametan i nije mu pošlo za rukom

Urednik