5.7 C
Belgrade
4. Decembra 2022.
Srbija

VUČIĆ KAPITULIRAO: Ovo se čekalo, NAROD GA JE POBEDIO – EVO KAKO JE KUKAVICA IZGUBILA

Na današnjem sastanku pijačnih prodavaca i predsednika Srbije Aleksandra Vučića dogovoreno je da od 1. maja ipak ne bude fiskalnih kasa na pijacama širom zemlje, uprkos početku primene opšte fiskalizacije.

Kako je za Nova.rs rekao Srđan Praštalo, predstavnik pijačara, na sastanku je bio i ministar finansija Siniša Mali i predsednik, a odlučeno je da se otvori „jedan prostor za konstruktivno rešavanje problema“.

„U mesecima koji su ispred nas radićemo na pronalaženju rešenja kako bismo sačuvali pijacu koja je deo identiteta društva. U isto vreme razgovaraćemo kako da ispoštujemo državu kroz poreze. Daleko smo od rešenja, ali fiskalne kase neće biti na pijacama od 1.maja“, rekao je on. Praštalo je naglasio da ćemo sve detalje čuti od ministra, ali da će do rešenja problema „proći meseci“.

„Mi tražimo samo da nastavimo da živimo i da svi budemo dobitnici. Zakon i dalje stupa na delo kako je planirano, samo će naš deo problema odvojeno biti rešen“,dodao je on.

“Imaćemo radne grupe, pregovori će trajati. Otvaramo prostor u kojem ćemo naći rešenje. Svi naši naredni sastanci se prebacuju u Ministarstvo finansija”, naglasio je Praštalo.

Podsećamo, višemesečna preganjanja prodavaca na pijacama širom Srbije i nadležnih u ministarstvu finansije, koji su najavili punu fiskalizaciju pijaca od 1. maja, uz kazne od 300.000 do 2 miliona dinara. Šumovi na vezi kulminirali su velikim protestima pijačara, u kojima je bio blokiran centar Beograda.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VELIKI PROTEST U BEOGRADU: Blokiran centar grada, MEDIJI POKUŠAVAJU SAKRITI – EVO ŠTA SE DEŠAVA

Urednik

UDARNA VEST: Objavljeni audio snimci Šarića sa političarima, OVO ĆE NAPRAVITI HAOS

Urednik

VUČIĆ OD SVAKOM GRAĐANINU SADA UZIMA NOVAC: Evo šta je smislio, OVO ĆE BITI UDARAC NA DŽEP

Urednik