5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Politika

Vučić konduktera postavio na čelo službe bezbednosti – EVO KO ODLUČUJE SADA O SIGURNOSTI SRBIJE

Poslanik poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” Igor Bečić izabran je za predsednika Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti.

On je i u prethodnom sazivu parlamenta bio predsednik tog skupštinskog tela.

Za njegovog zamenika izabran je poslanik poslaničke grupe „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“ Vladan Zagrađanin.

Njihov izbor podržalo je svih devet članova Odbora.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković rekao je da je na konsultacijama svih poslaničkih grupa, koje su održane pred konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije, dogovoreno da Igor Bečić bude predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosi.

Bečić je, na sednici Odbora, zahvalio na izboru na tu „bitnu i odgovornu dužnost“.

„Kao predsednik Odbora nastojaću da budemo konstruktivni, da u budućem radu imamo dobru saradnju. Nadam se da ćete me svi u tome podržati“, rekao je Bečić.

Ko je Igor Bečić

Poslanik SNS Igor Bečić nedavno je obeležio poseban jubilej – tačno 25 godina kako u kontinuitetu sedi u Narodnoj skupštini. Za to vreme, nekadašnji kondukter iz Vrbasa je doplomirao, masterirao, a potom i magistrirao na Fаkultetu zа poslovni i industrijski menаdžment. Politikom je počeo da se bavi ulaskom u Srpsku radikalnu stranku 1996. godine, da bi već naredne poslao narodni poslanik, što je i danas.

Odmah po njenom osnivanju, Bečić prelazi u Srpsku naprednu stranku i postaje član Glavnog odbora SNS i lider vrbaških naprednjaka. Pre političkog angažovanja i školovanja Bečić je, prema podacima Otvorenog parlamenta, radno iskustvo sticao u preduzeću „Bаčkаtrаns“ u Vrbаsu nа poziciji linijski kontrolor i kondukter, odakle 1990. odlazi u službu u Jugoslovensku narodnu armiju do 1992. godine.

Po povratku se zapošljava u JP “Vrbas” gde obavlja poslove komercijaliste, šefa saobraćaja, a potom od 1996. godine, kada je stupio i u SRS, kao komercijalnog direktora. U međuvremenu, bio je zamenik predsednika Opštine Vrbas, a po stupanju u SNS postaje i predsednik Skupštine Opštine Vrbas.

Svo to vreme Bečić je i narodni poslanik, a usput radi i na svom školovanju. Takođe, gomilaju se i članstva u brojnim skupštinskim odborima, među kojima su Odbor za finansije, za spoljne poslove, Odbor za prava deteta, zа odbrаnu i unutrаšnje poslove, kao i Odborа zа kontrolu službi bezbednosti, na čijem čelu je i danas.

Uporedo sa obrazovanjem i funkcijama, Bečiću je rasla i imovinska karta, posebno nakon ulaska u SNS.

Od početne imovine prijavljene Agenciji za sprečavanje korupcije 2010. godine, kada je bio vlasnik jedne kuće, Bečić je u međuvremenu prijavio i vlasništvo trosobne i dvosobne kuće, pomoćnog objekta, njive i građevinskog zemljišta. Sve navedeno je, prema Agenciji, Bečić stekao nasledstvom, izuzev trosobnog stana koji je kupio. Međutim, prema pisanju medija, poslanik Bečić ne stanuje ni u jednoj od prijavljenih nepokretnosti, već u luksuznom stanu od 114 kvadrata u Novom Sadu. Ovaj stan Bečić nije morao da unese u svoju imovinsku kartu jer ga, navode mediji, nije kupio on već njegova tada osamnaestogodišnja ćerka Bojana, koja ga je zatim ustupila roditeljima na korištenje. Pored luksuznog stana, Bečićeva kćerka je sa 23 godine postala i vlasnica staračkog doma u Futoškom parku u Novom Sadu, inače spomeniku prirode. Prema pisanju portala VOICE, vila sa više od 1.000 kvadrata korisne površine na parceli većoj od 2.000 kvadratnih metara u vlasništvu je Bačićeve 27-godišnje pastorke Jovane Andrijević, dok je firma njegove ćerke Bojane u njoj otvorila dom za stare Vila park.

Sreću sa nekretninama je, prema pisanju istog portala, imao i Bečićev rođeni brat čija je firma na poprilično sumnjiv način došla u posed nekadašnjeg parohijskog doma Evangelističke crke u ventru Vrbasa. Iako zaštićen kao spomenik kulture, ovaj objekat je 2012. mimo svih dozvola Zavoda za zaštitu, dobila novi izgled i novog vlasnika: tek osnovanu firmu rođenog brata Igora Bečića.

I dok se familija snalazi, čini se da je Bečić najsretniji u poslaničkoj klupi, gde sedi već dve i po decenije za 30.000 dinara mesečno. Pored toga, Bečić mesečno prihoduje i 130.000 dinara kao savetnik generalnog direktora „Srbijagas“ Dušana Bajatovića, a prima i 8.000 dinara na ime invalidnine ratnog vojnog invalida. Prema arhivi Otvorenog parlamenta, na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 413 sati, nije se obraćao u plenumu, u postavljanju poslaničkih pitanja nije učestvovao, kao ni u traženju obaveštenja i objašnjenja.

izvor: Nova.rs

Pročitajte

STEFANOVIĆ NAPRAVIO ZEMLJOTRES: Izveo neverovatan potez, VUČIĆU NIJE BILO DOBRO KADA JE OVO VIDEO

Urednik

OBJAVLJEN VIDEO SUKOBA U SKUPŠTINI BEOGRADA: Evo kako je Branko Kockica napao opoziciju, VELIKI SKANDAL

Urednik

DAČIĆ UDARIO NA VUČIĆA S LEĐA: Ovo niko nije očekivao, POLITIČKI ZEMLJOTRES – OVO NIKO SADA NIJE OČEKIVAO

Urednik