4.3 C
Belgrade
2. Decembra 2022.
Srbija

VUČIĆ NAPRAVIO SRBIJI ŠTETU OD 6,5 MILIJARDI EVRA: Ovo će napraviti haos u Srbiji, EVO ŠTA JE NAPRAVIO

Izvoz robe iz Srbije za sedam meseci ove godine imao je vrednost od 15,37 milijardi evra, što je rast od 28,9 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine, dok je uvoz vredeo 21,80 milijardi evra i veći je 40 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Deficit u spoljnotrgovinskoj razmeni je iznosio 6,43 milijarde evra, što je povećanje od 76,3 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije za period januar-jul imao je vrednost oko 37,18 milijardi evra i veći je 35,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, prenosi Beta.

Spoljnotrgovinska robna razmena bila je najveća sa zemljama sa kojima Srbija ima potpisane sporazume o slobodnoj trgovini. Zemlje članice Evropske unije čine 59,1 odsto ukupne razmene.

Glavni spoljnotrgovinski partneri Srbije u izvozu su bili Nemačka, Italija, BiH, Mađarska i Kina, a u uvozu Kina, Nemačka, Rusija, Italija i Mađarska.

Izvor: Srbijadanas.net

Pročitajte

POČEO VELIKI USTANAK: Režim na sraman način pokušava ugušiti, NAPRAVILI HAOS ZBOG OVOGA (VIDEO)

Urednik

VUČIĆ KUPIO TAJNO STAN: Milioni evra potrošeni, POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Urednik

EVROPSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA OBJAVILA DOKUMENTA: Evo kako sarađuju Đilas i Vučić, OVIM POTEZOM IM POKAZALI DA TRAŽE ZAMENU

Urednik