0.7 C
Belgrade
29. Januara 2023.
Politika

VUČIĆ NARODU PRETI RATOM: Evo koga je optužio da preti Srbiji, ŠTA RADI OVAJ ČOVEK?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da su odluke kosovskih vlasti o tablicama donete sa ciljem da se proteraju Srbi sa severa Kosova, dok je odluka o ličnim kartama skraćivanje prava ulaska na Kosovo.

Aleksandar Vučić se nakon sastanka sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom obratio sam novinarima kako bi „saopštio istinu i kako ne bi doveo Lajčaka u neprijatnu situaciju“.

„Mi smo uvek spremni za dijalog, dok neki drugi nikada nisu spremni za suštinski dijalog, ali imaju podršku zapadnih sila. Reč je o tome da su doneli dve odluke u svojim institucijama jedno je skraćivanje prava ulaska sa ličnim kartama na Kosovo… Druga odluka je doneta sa jedinim ciljem da se proteraju Srbi“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da ako Priština ne ubedi Srbe da preregistruju tablice, da će onda kosovske institucije “otimati tablice i vozila Srba”.

“Računaju da će Srbi da napusti sever Kosova”, ocenio je Vučić.

“Godinama trpimo laži… Nije problem što oni misle da smo mi glupi, nego što misle da su oni mnogo pametni”, rekao je Vučić o Zapadu.

Vučić je naveo da Priština planira “opšti napad na sever Kosova do 1. oktobra”.

Podsetimo, ranije danas je Vlada Kosova uspostavila reciprocitet za ulazak državljana Srbije na Kosovo. Kurtijeva vlada je na sastanku u sredu odlučila da primeni istu meru kao i zvanični Beograd, koji ne prihvata lične karte, ali građanima Kosova na ulazu daje pismo koje zamenjuje identifikaciona dokumenta.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

SNS poslanik ugrožava bezbednost ljudi – DA LI IZA OVOG NAPADA STOJI VUČIĆ – MOGLO DA BUDE I MRTVIH

Urednik

STEFANOVIĆ POSTROJIO CELI SNS: Udarili sada na njega, STRANKA SE RASPADA NA DVA DELA

Urednik

VUČIĆ PRED SANKCIJAMA: Evropski parlament udario na njega, MATIRAN JE OVIM POTEZOM

Urednik