20.4 C
Belgrade
31. Marta 2023.
Politika

VUČIĆ OD BESA RAZBIO KABINET: Izgubio Beograd, ZVANIČNO GA UNIŠTILI OVI LJUDI

Predsednik Srpskog pokreta “Dveri” Boško Obradović rekao je u intervjuu za dnevni list “Nova” da će koalicija koju rado učestvovati u smeni vlasti u Beogradu i da očekuje dogovor opozicije o formiranju nove vladajuće većine u glavnom gradu.

“Ona bi trajala dve godine, do opštih lokalnih izbora u Srbiji na proleće 2024. Opozicija bi trebalo da počne da rešava ono što su ključna pitanja u Beogradu, a to su saobraćajni i urbanistički haos, zagađenje vazduha i korupcija u vrhu Vesićeve vlasti. To su pitanja koja su van naših ideoloških razlika u opoziciji”.

Rekli ste da bi najbolje bilo da dođe do smene vlasti u Beogradu. Кoliko je to sad realno?

Beograđani su na gradskim izborima već smenili dosadašnju vlast SNS i SPS, koja je dobila podršku manje od polovine birača. Sada je na opoziciji da se dogovori o formiranju nove vladajuće većine u glavnom gradu.

Кakva je pozicija Dveri i vaše koalicije po tom pitanju? Rekli ste da biste sa opozicijom, a ako ne bude šanse da oni formiraju gradsku vlast, da li biste prihvatili saradnju sa SNS?

Opozicija, bez obzira koliko politički raznorodna, treba da napravi jasan sporazum o prelaznoj gradskoj vlasti u naredne dve godine do opštih lokalnih izbora u Srbiji na proleće 2024. i da počne da rešava ono što su ključna pitanja u Beogradu, a to su saobraćajni i urbanistički haos, zagađenje vazduha i korupcija u vrhu Vesićeve vlasti. To su pitanja koja su van naših ideoloških razlika u opoziciji i oko toga možemo i moramo da se dogovorimo na korist našeg glavnog grada i njegovih žitelja. To dugujemo Beograđanima koji su smenili Vesićevu bahatu vlast.

Nedavno je održan sastanak opozicionih stranaka povodom situacije u Beogradu. Zašto vi niste prisustvovali? Hoćete ići na naredne sastanke?

U stalnom sam kontaktu sa svim liderima opozicije. Čekam da vidimo koji su konačni izborni rezultati, pa tek onda možemo početi razgovore o novoj vladajućoj većini.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

Ispovest SNS funkcionera o tajnama stranke: Kako Vučić podiže tenziju i huška medije kad su krizne situacije

Urednik

EMISIJA POSLE KOJE JE POZLILO VUČIĆU: Otkrili sve tajne njegovog kriminala, OVO JE UDARNA VEST U SRBIJI

Urednik

RTS PONIZIO VUČIĆA KAO NIKO DO SADA: Pogledajte kako su ga ismevali, OVAJ VIDEO JE HIT (VIDEO)

Urednik