9 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Politika

VUČIĆ OVO PONUDIO ĐOKOVIĆU: Lako ga odbio, EVO ZAŠTO VUČIĆ NEĆE BITI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA SRBIJE

Aleksandar Vučić se i dalje premišlja da li da se opet kandiduje za predsednika Srbije ili ne. Iako većina Srba misli da je to 100 posto sigurna stvar – situacija nije baš takva.

Već dugo vremena Vučić traži kandidata koga bi predložio za funkciju predsednika, koji bi simbolizovao državno jedinstvo, dok bi se on prebacio na mesto premijera. Razlog za takvo razmišljanje je činjenica da su šanse da pobedi u prvom krugu minimalne, kao i svest da jedino on sa mesta premijera može da kontroliše ministre i ublaži potpuni raspad u kome se Vlada nalazi.

Prvi pik među kandidatima je, verovali ili ne, bio Novak Đoković. Pojedini članovi porodice Đoković su podržali tu ideju, ali sam Novak nije. I pored činjenice da zbog odbijanja da se vakciniše neće moći da igra na skoro nijednom turniru, Đoković ipak ne želi još da završi karijeru. Naime, on veruje da će sa smanjivanjem mera u borbi protiv korone doći i do ublažavanja pravila po kome samo vakcinisani igrači mogu da igraju na velikim turnirima. Neigranje mečeva sugurno bi vodilo u pad forme, što se videlo i na turniru u Dubaiju.

Vučić još nije odustao od svoje ideje, te je tako zakazao predsedništvo SNS-a tek za 7. mart, iako bi izbori morali da se raspišu 3. marta ukoliko se želi da budu održani isti dan sa parlamentarnim. I dalje veruje da bi Đoković mogao da se predomisli svestan činjenice da u rukavu nema nikoga koga bi mogao da izvuče i koji bi, ako se kandiduje, mogao da računa na sigurnost pobede.

Pošto je koalicija “Moramo” kandidovanjem Biljane Stojković definitivno odlučila da na sve izbore – beogradske, parlamentarne, predsedničke – ide sama, ostalo su dve nedoumice. Da li će se Boris Tadić kandidovati i da li će isto uraditi i Aleksandar Vučić?

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

EVO GDE ĆE ANA BRNABIĆ SADA ŽIVETI: Sve ovo mi moramo plaćati, NAROD BESAN NAKON OVE ODLUKE

Urednik

Vučićeva uzdanica izblamirala kao niko do sad: Vučić je molio da prestane, OVO JE HIT SCENA

Urednik

Kako je „politička bubašvaba“ Vesić porazio Šapića i skratio mu karijeru

Urednik