-0.7 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Politika

VUČIĆ PODIGAO SRBIJU: Evo kakvu je katastrofu najavio, AKO SE OVO OSTVARI BIĆE HAOS

Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o nadolazećem svetskom sukobu, kakav svet nije video od 1945. godine, od sinoć je prva i glavna vest na sajtu Raša tudej na engleskom jeziku.

Govoreći za RTS iz Njujorka, Vučić je rekao da se svet približava velikom konfliktu kakav nije viđen od 1945. godine, a u kojem male zemlje ne mogu da očekuju nikakve dobre vesti, prenosi RT.

Upitan o najavljenom govoru Vladimira Putina, koji je kasnije tokom večeri odložen za sredu, Vučić je rekao da nije teško predvideti njegov opšti okvir. On je dodao da su ruski mediji u Njujorku insistirali i navaljivali da čuju njegov stav o tome.

Raša tudej posebno ističe Vučićevu ocenu Putinovog govora i predviđanja o novom svetskom ratu.

„Pretpostavljam da se iz faze specijalne vojne operacije približavamo velikom ratnom sukobu i sad je pitanje gde su granice i hoćemo li ići posle izvesnog vremena u veliki svetski sukob kakav nismo imali od Drugog svetskog rata“, rekao je Vučić za RTS.

Ruski državni medij navodi da je Srbija pod ogromnim pritiskom EU i NATO da uvede sankcije Rusiji, ali da je srpski predsednik uporan u održavanju neutralne pozicije.

Izvor: Danas

Pročitajte

SUSRET OPOZICIJE I SNS NA ULICI: Video koji gleda cela Srbija, POGLEDAJTE KAKO JE OPOZICIJA POBEDILA (VIDEO)

Urednik

OTKRIVAMO: Da li postoji sukob Vučića i Dodika

Urednik

RUSI PRED SASTANAK OČITALI LEKCIJU VUČIĆU: Poruka zbog koje neće mirno spavati, PORUČILI DA SVE ZNAJU

Urednik