1.4 C
Belgrade
26. Novembra 2022.
Politika

VUČIĆ PODNOSI OSTAVKU U SNS: Napustio stranku na čudan način, NEĆETE VEROVATI KOGA JE POSTAVIO – UNIŠTAVA SADA SNS NAMERNO

Ako je verovati lideru SNS i predsedniku Srbije Aleksndru Vučiću u ovoj godini nakon formiranja Vlade podneće ostavku na predsedniču funkciju u stranci. Tvrdi da je to izvesno iako je to do sada obećao čak 10 puta. Ako i uzmemo da je to “izvestan scenario”, postavlja se pitanje ko će biti Vučićev naslednik i šta će biti kriterijum. Ako su to naglašeno divljenje uz intezivno tapšanje, onda će izbor biti jednostavan – aktuelni ambasador u SAD Marko Đurić.

Aleksandar Vučić već nekoliko godina u nazad najavljuje odlazak sa čela SNS. Tvrdi da će se to desiti ove godine „nakon što pripomogne“ oko formiranja nove Vlade Srbije. Od tada se u javnosti dosta spekuliše o potencijalnim naslednicima.

Spominjali su se mnogi. Među njima su se našli gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, govorilo se i o ministru Siniši Malom, a od nedavno i o Marku Đuriću, srpskom ambasadoru u SAD.

Ovaj poslednji, Marko Đurić, u prošlosti se isticao kao neko ko je predsedniku Vučiću najviše tapšao. To ga je kanidovalo za ambasadora u Vašingtonu, a moglo bi da bude važno i kod izbora novog predsednika SNS.

Iako mnogima izbor Đurića deluje smešno i malo verovatno, čini se da premijerki u tehničkom mandatu Ani Brnabić to kao opcija nije nimalo nemoguće.

“Marko Đurić, ambasador Srbije u SAD, je fenomenalan čovek i odličan političar i spreman je da vodi SNS u budućnost”, izjavila je nedavno premijerka Brnabić.

I tako se “prvi tapšač Srbije” vratio na velika vrata i kao kanidat za “prvog tapšača SNS”. Ako je kriterijum takva diploma, onda Đurić to ozbiljno kandiduje za naslednika Vučića na čelu stranke. U toj kategoriji je neprikosnoven.

I taj put je “uspešno krčio” dugo.

Ovo su samo neka od istaknutih dela, skanidranja i tapšanja iz perioda “predambasadorski Đurić”.

Aco, Srbine i stvastveno tapšanje

Kao direktor Vladine kancelarije istakao se glasnim skandiranjem i proslavom pobede na kosovskim izborima 2017. godine.

„Aco Srbine“ orilo se Mitrovicom, a Đurić je vodio skandiranje. U pozadini, malo iza kadra, ostali su graodnačelnik Kosvske Mitrovice Rakić, ali i biznismen Milan Radojčić, koji će uskoro postati potpredsednik Srpske liste, i jedan od osumnjičenih (prema kosovskom tužilaštvu) za učestvovanje u ubistvu Olivera Ivanovića. 

Dve godine kasnije, Đurić se istakao i vrlo strastvenim tapšanjem koje je zabeleženo dok je predsednik držao konferenciju posvećenu baš novim izborima na Kosovu. Đurić je u prvom planu izražavao svoje oduševljenje.

Tada je postao prvi tapšač Srbije. Svoju umešnost je ispoljavao svaki put kada se našao pored predsednika stranke i države.

Na kraju mu se i isplatilo. Sa mesta direktora kancelarije za KiM, kao nagradu, dobio je ambasadorsku poziciju u Vašingtonu.

Izvor: Nova.rs

 

Pročitajte

Kako je „politička bubašvaba“ Vesić porazio Šapića i skratio mu karijeru

Urednik

DODIK RAZBIO VUČIĆA: Objavio da je Vučić lagao, RAT IZMEĐU NJIH POČEO – EVO ŠTA SE DESILO

Urednik

TAJKUNI OTKAZALI PODRŠKU VUČIĆU: Evo šta su uradili, OVO JE JASNA PORUKA DA KREĆE SUKOB- ONI MOGU SRUŠITI VUČIĆA

Urednik